blank

Proglašeni najbolji sportisti SDŽ Jovan Mikić Spartak

Sportsko društvo Železničara “Jovan Mikić Spartak” proglasilo je najbolje sportiste i sportske radnike Društva za 2022. godinu. Bio je ovo sedmi izbor, a po prvi put se dodelila nagrada i za životno delo. Svečana dodela održana je u Trofejnoj sali Sportskog saveza grada Subotice..

blank
Foto: Sportski savez Subotica

Za najboljeg seniorskog sportistu proglašen je rvač Spartaka Sebastijan Nađ koji je prošle godine postao svetski prvak.

Najbolja seniorka je gimnastičarka Nina Šabić, koja se nakon pionirske i juniorske titule prošle godine okitila i seniorskom titulom prvaka države. Osvojila je zlatnu medalju u višeboju a pored toga još i tri zlatne medalje pojedinačno po spravama.

Za najbolji klub proglašen je Muški odbojkaški klub „Spartak”, koji je prošle sezone bio hit domaćeg prvenstva. Golubovi su zaustavljeni tek u finalu plej-ofa od Vojvodine iz Novog Sada sa 3:1 u finalnoj seriji. 

Od pre dve godine priznanja se dodeljuju i najboljim sportskim radnicima i trenerima, a od ove je novina priznanje za životno delo.

Najbolji trener je Boris Arsić, šef struke Ženskog fudbalskog kluba Spartak. Popularne “Golubice” su prošle sezone odbranile dvostruku krunu, šampionat i Kup Srbije.

Za najboljeg sportskog radnika proglašen je jedan od osnivača džudo kluba „Spartak” trener Dušan Bartološ, koji je ceo svoj život posvetio džudou i Spartaku. Nakon aktivnog bavljenja sportom bio je trener a po odlasku u penziju nastavio je da edukuje mlade sportiste i razvija džudo sport u našem gradu.  

Posebno priznanje za životno delo, dobio je stonoteniser Zoran Kalinić koji je u svojoj karijeri postigao vrhunske rezultate. Od ostvarenih rezultata treba izdvojiti osvajanje 15 medalja na Evropskim i Svetskim prvenstvima, 20 titula prvaka države (pojedinačno i ekipno), Svetsku zlatnu medalju u igri parova sa dragutinom Šurbekom 1983 godine i srebrnu medalju sa reprezentacijom Jugoslavije na svetskom prvenstvu 1991 godine.  

Plakete sportistima i sportskim radnicima predavali su Iso Planić, predsednik Skupštine SDŽ Spartak, MIlan Vučković predsednik UO SDŽ Spartak i legendarni Sreten Damnjanović, predsednik Sportskog saveza grada Subotice.  

Izvor: Sportski savez Subotice

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.