blank

Proglašeni najbolji sportisti Subotice za 2021. godinu

blank

Gradski Sportski savez saopštio je da su izabrani najbolji sportisti Subotice za 2021. godinu, te da će svečana dodela nagrada biti održana u utorak u Velikoj većnici, s početkom u 17 časova.

Kako je navedeno, tradicionalnu akciju „Sportista godine Subotice“ od 1961. godine zajedno organizuju Grad Subotica, Sportski savez Subotice i Nove Subotičke novine.

Za najboljeg sportistu seniora proglašen je plivač Spartaka Andrej Barna, dok je u konkurenciji juniora najbolja gimnastičarka Sokolskog društva „Spartak” Nina Šabić. Jedriličar Palića Nenad Zakić proglašen je najboljim među pionirima, dok Ženski fudbalski klub „Spartak” i Rvački klub „Spartak” dele prvo mesto u kategoriji najbolji sportski klub.

Kako su naveli iz Sportskog saveza Grada Subotice, sa ciljem da izbor bude što pravičniji, ove godine su svi klubovi imali mogućnost da daju svoj sud o predloženim kandidatima, pa su tako glasovi klubova činili polovinu izbora, dok su drugu polovinu dali članovi žirija, sastavljenog od predstavnika organizatora i sportskih novinara.

Kako je navedeno, u kategorijama seniora, juniora i pionira će, kao i prethodnih godina, biti uručene nagrade za po desetoro najboljih, a biće podeljena i posebna priznanja za istaknute rezultate i jubileje.

Osim jedriličara Nenada Zakića, među nagrađenim pionirima su i Matija Pižurica (boks), Erik Marton (gimnastika), Boris Boršoš (plivanje), Balaž Benčik Maša (dizanje tegova), Ostojić Maja (odbojka), Teodora Blagojević, Reka Arnold, Ana Bogosavljev, Boglarka Korhec (veslanje – četverac), Bertalan Molnar (jedrenje), Mateja Borojević (džudo) i Eniko Fabijan (biciklizam).

Nagrađeni juniori, pored gimnastičarke Nine Šabić, jesu i Maksim Puškar (atletika), Kopunović Marko (rvanje), Mark Perčić (biciklizam), Nikola Koltin (plivanje), Filip Kulić (gimnastika), Baić Elena (odbojka), Nora Bognar (sportsko penjanje), Marko Pižurica (boks) i Petra Buljovčić (jedrenje).

Plivač Andrej Barna najbolji je među seniorima, a osim njega, nagrađeni su i Sebastijan Nađ (rvanje), Nenad Pavković (ronjenje), Tijana Filipović (fudbal), Stefan Kostadinović (stoni tenis), Tamaš Kajdoči (dizanje tegova), Veljko Gligorić (boks), Kristina Boja (jedrenje), Nemanja Jungić (odbojka) i Jovana Đurić (plivanje).

Pored Ženskog fudbalskog kluba „Spartak” i Rvačkog kluba „Spartak”, nagrađeni su i Klub dizača tegova „Spartak” i Muški odbojkaški klub „Spartak”.

„Po prvi put će biti podeljene i tri ravnopravne nagrade za učinke sportista veterana, biće to praksa i narednih godina, a ovo priznanje će nositi ime po novinaru Milenku Brustulovu koji je dao veliki doprinos u uspostavljanju i realizaciji akcije”, poručili su, dodavši da su nagrađeni veterani Radovan Radulović, Ištvan Priboj i Milan Bogić.

Dobitnici posebnih priznanja su Laslo Ubori za 55 godina rada u atletici, Veselin Uzelac za postignute rezultate u 2021. godini, Jedriličarski klub „Reful” za 10 godina postojanja kluba, Zvonko Bačić za 45 godina provedenih u odbojci, Jasmina Nađ za niz sportskih uspeha u Srbiji i inostranstvu u 2021. godini, Veso Avram za osvojenu bronzanu medalju na Šahovskoj olimpijadi slepih i slabovidih, Mihalj Kovač za šest decenija u aero-sportu i Aleksandar Stajnfeld za odlične rezultate u 2021. godini.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.