blank

Projekat učenika Politehničke škole u Subotici među pet najboljih u domenu socijalnog preduzetništva (VIDEO)

YouTube video

Organizacija „Dostignuća mladih Srbije“, uz podršku „UNICEF Srbija“, organizovala je nacionalnu „UPSHIFT“ radionicu u Beogradu od 14. do 16. novembra.

Tema projekta u domenu socijalnog preduzetništva bila je „Problem u mom gradu“. Učenici Politehničke škole u Subotici predstavili su svoju ideju i ušli u pet najboljih na teritoriji Republike Srbije.

Od deset timova na nacionalnom nivou, oni su se plasirali među prvih pet, a samim tim dobili su mentorsku i novčanu podršku za razvoj i implementaciju njihovog projekta.

blank

Profesorica Svetlana Lebović istakla je da je mnogo ponosna na svoje učenike.

„Na času sam im predložila da budu učesnici ovog konkursa, a oni su za dva dana došli sa prvobitnom idejom. Uz malo korigovanja, prvobitnu ideju smo zajednički izmenili, a oni su je sa svojim mentorom koji im je dodeljen, doveli do savršenstva i uspeha koji su postigli. To su dobra deca i mnogo mi je drago što su uspeli u svojoj nameri da pomognu starim i bespomoćnim licima“, zaključila je Lebović.

Tim od petoro učenika koji čine Aleksandra Strajnić, Dajana Gabrić, Vuk Trkulja, David Krasnić i Uroš Lukić, svoju ideju usmerio je ka pomoći starima. Novac koji će dobiti od UNICEF-a uložiće u donatorsko veče.

Više pogledajte u našem video-prilogu.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Lider dočekuje Žednik

Fudbaleri Lokomotive u nedelju 28. aprila dočekuju ekipu Žednika. Meč 18. kola Gradske lige igra se na pomoćnom terenu Gradskog stadiona od 17 časova. Pročitaj

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.