blank

Protest građana: Migrantske grupe opasne i naoružane

blank

U subotičkom graničnom naselju Makova Sedmica održan je treći po redu protest zbog situacije sa migrantima. Na skupu je pročitano Otvoreno pismo nadležnim državnim organima u kojem se traži formiranje pojasa u okolini granice u kojem bi bilo zabranjeno kretanje migrantima, pod pretnjom sankcija za sve koji tu zabranu prekrše.

Tri nedelje nakon oružanog incidenta u šumi nedaleko od njihovih kuća, ponovo protesti na Makovoj sedmici. Okupljeni građani još jednom su iskazali svoj stav da migranstke grupe smatraju naoružanima i opasnima zbog čega se plaše za svoju bezbednost. Traže da se zabrani kretanje migrantima u graničnom pojasu, prenosi RTV.

„Ja sam nebezbedan, a oni ne rade svoj posao kako treba, ja mislim, kome Policija drži stranu“- kaže jedan od okupljenih građana.

„Građani se u ovoj situaciji boje da daju intervju i da izlaze. Jako malo će izlaziti, sakrivaju se po kućama i ćute“- dodaje drugi.

„Nemam s njima kontakt, nemam ništa s njima. Samo mi smetaju što stalno prolaze i ovim ulicama ne možemo ići slobodno“- stav je jedne gospođe.

Protesti su usledili nakon obračuna vatrenim oružjem između krijumčarskih migrantskih grupa početkom meseca. Od tada napetost raste, što je rezultiralo i fizičkim obračunom između jednog Subotičanina, kojem su sa ovog skupa upućene poruke podrške, i dvojice Tunižana u centru grada pre dva dana.

„Bile su dve velike akcije Policije u šumi. Neki predstavnici lokalne vlasti nas ubeđuju da je sada šuma čista. Međutim, ljudi koji žive po ovim krajevima uz šumu tvrde da i dalje ide na desetine, čak i stotine ilegalnih migranata kroz njihove ulice do same šume. Nađeno je nešto oružja, što je sa jedne strane dobro, a sa druge nije, jer je to znak da jesmo bili u pravu svih ovih godina kada smo upozoravali vlasti, i lokalne i državne, da su naoružani ti ljudi, koji su došli od ko zna kuda i da su veoma opasni“- smatra učesnik protesta Željko Častvan.

Sledeći protest najavljen je za narednu subotu.

RTV

 

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.