blank

Pruga ili put?

Poslednje dve godine se raspravlja o zatvaranju pruge, nadvožnjaka i najprometnijeg subotičkog putnog pravca, koji grad deli na dva dela. Dok se nije pristupilo radovima, niko nije ni bio svestan koliko će sve to biti komplikovano izvesti.

blank
Foto: Subotičke.rs

Od 1. maja saobraćaj sa četiri trake , sveden je na dve, a od juče na jednu, jer su sve ostale ili raskopane ili blokirane traktorima koji vode svoju poljoprivrednu borbu. Ovo je samo početak radova, kad se sve uzme u obzir, jer će se radikalizacija desiti usred leta, kada će saobraćaj biti potpuno zaustavljen zbog izgradnje brze pruge Beograd-Budimpešta.

Sve je u zastoju, što se saobraćaja tiče, osim svakodnevnog teškog rada na toj deonici, a kako stvari stoje ni kiša koja je ovih dana padala, nije išla na ruku ni graditeljima ali ni vozačima. Asfaltirani put u Mikićevoj ulici pre nešto više od godine dana, ponovo će biti devastiran, a u ostalim ulicama u okolini, putevi su puni rupa, koje predstvaljaju ozbiljnu opasnost za svakog vozača.

U užem centru grada tek je kolaps, jer se tamo grade zgrade i hotel, a utisak je da će tek biti gore. Ministarstvo građevine, saobraćaja i infrastrukture i kineski izvođači su najavili rušenje žila kucavica saobraćajnica, zbog izgradnje pruge, pa će tako nadvožnjak, Majšanski most i podvožnjak biti zatvoreni i delom srušeni.

Što se vožnje po gradu tiče, biće to ozbiljna provera strpljenja i veštine, jer se već sad na semaforima, i razrešenim delovima raskrsnica čeka dugo. Alternativni pravci su nepoznanica, izgleda da ćemo i to saznati „u hodu“ kad sve stane.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Jedno reagovanje na “Pruga ili put?”

  1. Mene samo jedno čudi- kako i zašto Suboticatrans nema plan za ovakve situacije. Ili se rukovode po onim – neće nas ili lako ćemo?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.