blank

Prvi subotički festival zanatskog piva više nego uspešan (VIDEO)

YouTube video

Leto, vrućina, ulica u hladovini, muzika i fudbal recept su za odličnu promociju trinaest zanatskih pivara koje su Subotičanima ponudile egzotične ukuse, ovog poznatog, omiljenog pića.

Navikli na gorak ukus hladnog napitka, iznenadio ih je čokoladni, voćni, bobičasti, medni ukus, ali i klasičan ukus piva na koja smo navikli – lager svetlo ili tamno pivo.

Ovo je prvi festival piva koji ima za cilj promociju kraft pivarstva kao i mini i mikro pivara i njihovih proizvoda.

blank
Foto: Subotičke.rs

Točile su se litre piva po vrelom julskom danu, poznatih i dugotrajnih pivara kao i onih koje tek osvajaju tržište. U ponudi su bila odžačarska, ernestovska, crne ovce i kornjače, penale uz evropsko fudbalsko prvenstvo i ostala piva neobičnih naziva kojih nemamo priliku da probamo, a letnji, tematski festivali upravo su prava prilika da se izađe iz okvira. Osvežiti se ili ne čokoladnim pivom, pitanje je sad.

Naša kraft piva našla su put i na Daleki istok.

24 godine na tržištu jedna pivara na subotičkom festivalu plenila je ukusima i bojom svog proizvoda. Svoje znanje, pored klasičnih pivskih ukusa, pretočili su u bobičasta piva.

Festival je bio pun pogodak. Zatvorenom ulicom kod subotičke Sinagoge prošetalo je mnogo pivopija, a organizatorima je preostalo samo da ovakav vid manifestacije pretvore u tradicionalnu.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Mogući pljuskovi

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 21 do 30 stepeni Celzijusa. Relativno nepovolјna biometeorološka situacija može uzrokovati

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.