blank

Puškar ostaje direktor bolnice

blank

Pokrajinska vlada na ovaj korak se odlučila uprkos više nego očiglednom nezadovoljstvu subotičke javnosti

Pokrajinska vlada je 6. oktobra donela rešenje o prestanku mandata direktora subotičke bolnice Slobodana Puškara i odmah ga je, na istoj sednici, imenovala za vršioca dužnosti direktora pomenute ustanove.

Oba rešenje pokrajinske vlade potpisao je predsednik Igor Mirović. Rešenja su objavljena na stranici 1964 Službenog lista Autonomne pokrajine Vojvodina od 6. oktobra ove godine.

Puškar je direktor subotičke bolnice od 2016. godine. Njegovo rukovođenje bolnicom obeleženo je odlaskom velikog broja specijalista i medicinskih sestara, aferom fiktivnog zaposlenja političkog analitičara Branka Raduna u sektoru za održavanje računara, otvaranjem nepostojećeg centra za vantelesnu oplodnju uoči prošlogodišnjih izbora koji je odmah po njima “zatvoren”, ljubavnim aferama koje su se odražavale na rad bolnice, neusklađenim brojem mrtvorođene dece sa brojem porodilja koje su na svet donele mrtvorođenčad i objavom slike na društvenim mrežama na kojoj Puškar drži pištolj uperen u vlastitu slepoočnicu nakon prekida emotivne veze sa jednom od ovdašnjih doktorica koja je, potom, novi posao pronašla u Novom Sadu.

Doktorica u penziji Katja Puleva ovog leta je prikupila više od 1.400 potpisa Subotičana, tražeći Puškarovu smenu. Ovim rešenjem pokrajinska vlada je odlučila da Puškara zadrži na mestu direktora, uprkos više nego vidljivom nezadovoljstvu subotičke javnosti.

 

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Promenljivo oblačno

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 3 do 14 stepeni Celzijusa. Osobama sa srčanim obolјenjima i astmatičarima

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.