blank

Radenko Martić: Da li je provokator iznad bota?

blank

Policija mora da obezbeđuje mirne proteste građana i da za vreme trajanja protesta saobraćaj usmerava alternativnim pravcima

Već par godina botovanje, od strane pristalica SNS-a na elektronskim medijima – portalima, uzelo je velikog maha, tako da je već stasala nova generacija botova. Oni koji su do juče bili vođe bot timova, jednostavno, pod naletom “konkurencije”, zamenjeni su sa novim ljudima koji su spremni da idu korak dalje. U komentarima se služe najgorim epitetima i izmišljotinama, znajući da im za to sleduje samo satisfakcija od svojih pretpostavljenih, zaštićenih pred zakonom.

To su ljudi koje svoje slobodno vreme radije koriste za lajkovanje i pisanje komentara u korist SNS-a , nego da se druže sa svojim prijateljima, decom, unučićima. To vreme za botovanje koriste i u vreme radnog vremena, u preduzećima, gde su po običaju zaposleni samo zato što su članovi SNS-a.

Komentarisanje na portalima bi trebalo da bude čin izražavanja slobode mišljenja, ali na jednom nivou pristojne komunikacije.

Prisutna je pojava da rečnik koji se poslednjih dana upotrebljava, od strane članova SNS-a i nove generacije botova, često sadrži elemente pretnje, na koje bi trebalo da reaguje policija. Preti se buldožerima, osuđuju se građani da su ološ, plaćenici, samo zato što su bili učesnici mirnih protesta i blokade saobraćajnice u Subotici.

Još opasnija je pojava provokatora na protestima. Provokator nastoji da se pojavi na blokadi i da je po svaku cenu prođe, pri tome ne razmišljajući o posledicama, jer ima zaštitu vlasti, a izgleda i policije.

Jer, da nije tako, policija ne bi obilazila samo one građane koji su kolima učestvovali u blakadi, već bi i sa provokatorima obavila razgovore i pokrenula radnje, shodno Zakonu o javnom redu i miru.

Ideje onih koji vode državu , da se na blokade ne šalje policija, po nama iz Srpskog pokreta “Dveri” je čin i želja da se građani počnu sukobljavati među sobom. To je veoma opasna situacija koja mora smesta da prestane.

Policija ne sme da štiti nikoga, njena je obaveza da onemogući bilo kakav sukob među onima koji protestuju i prave blokade i onih koji su deo režima i žele i to malo izražavanja slobode mišljenja da ugase, pokazujući da građani nemaju prava na protest.

Policija mora da obezbeđuje mirne proteste građana i da za vreme trajanja protesta saobraćaj usmerava alternativnim pravcima.

Prisustvo državne bezbednosti i njihovih inspektora nije potrebno na protestima, jer oni koji protestuju ne ruše državu, oni je naprotiv štite od kriminalnog režima SNS-a.

Radenko Martić
Predsednik Gradskog odbora Dveri, Subotica

Stavovi izneti u ovom tekstu ne odražavaju nužno stav redakcije portala Subotičke.rs

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.