blank

Radionice posvećene kreiranju grafita na platnu

blank

Otvoreni univerzitet Subotica saopštio je da u saradnji sa Udruženjem „Slap” iz Osijeka, Fondom „Turistički klaster mikroregije Subotica-Palić”, Gradom Vukovarom i Opštinom Velika sprovodi projekat Panona net – Model upravljanja destinacijom, u okviru Programa Interreg – IPA Program prekogranične saradnje Hrvatske i Srbije.

Kao glavni cilj projekta navodi se integracija prekogranične turističke ponude aktivnog i kulturnog turizma, kroz zajedničku platformu za upravljanje destinacijama, te kroz zajednički poslovni model.

U okviru projekta, Otvoreni univerzitet će u saradnji sa Gradom Vukovarom organizovati dve radionice kreiranja grafita na platnu. Prva radionica trebalo je da bude održana u julu prošle godine, tokom 27. Festivala evropskog filma Palić, uz prisustvo grafitera iz Hrvatske, u saradnji sa festivalom VukovArt – luka umetnosti. Usled epidemiološke situacije i prošle i ove godine, dolazak grafitera iz Hrvatske nije moguć, te će radionice biti održane uz učešće grafitera iz Subotice i drugih gradova Srbije.

blank

Prva radionica će biti održana u periodu od 20. do 23. maja na Otvorenom univerzitetu u Subotici, kao najava 28. Festivala evropskog filma Palić, od 11 do 17 časova. Druga radionica će biti održana u periodu od 16. do 19. jula tokom 28. Festivala evropskog filma Palić.

Cilj radionice kreiranja grafita na platnu je saradnja, razmena ideja i iskustava, kao i stvaranje grafita na platnu sa motivima iz oblasti filma, a kreirani grafiti na platnu će nakon radionice biti izloženi u galeriji Otvorenog univerziteta.

Prijave treba da sadrže ime i prezime kandidata, imejl adresu, kontakt telefon i kratak opis grafiterskog iskustva, a zainteresovani ih mogu poslati do ponedeljka 17. maja imejlom na [email protected]. Kako su naveli, učesnici radionice treba da poseduju osnovno iskustvo u izradi grafita.

Foto: Piksabej

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.