blank

Raspisani konkursi namenjeni nezaposlenima

blank

Nacionalna služba za zapošljavanje i Grad Subotica raspisali su javni poziv nezaposlenima za dodelu subvencije za zapošljavanje, kao i konkurs za organizovanje sprovođenja javnih radova na kojima se angažuju nezaposlena lica. Za poslodavce je otvoren poziv za dodelu subvencije za zapošljavanje nezaposlenih lica iz kategorije teže zapošljivih u 2021. godini.

„Poslodavac – izvođač javnog rada može organizovati sprovođenje javnih radova ukoliko uključi nezaposlena lica prijavljena na evidenciju Nacionalne službe za zapošljavanje Filijala Subotica – Grad Subotica iz sledećih kategorija: Romi, osobe sa invaliditetom, lica koja posao traže duže od 12 meseci, radno sposobni korisnici novčane socijalne pomoći, mladi do 30 godina, lica starija od 50 godina”, navedeno je u pozivu.

Lica bi bila angažovana do četiri meseca, u skladu sa raspoloživim finansijskim sredstvima, a javni radovi se mogu sprovoditi u oblastima održavanja i zaštite životne sredine i prirode, održavanja i obnavljanja javne infrastrukture i socijalne zaštite i humanitarnog rada.

Konkurs je otvoren do 23. jula.

Subvencija za samozapošljavanje namenjena je nezaposlenima koji se vode na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje, Filijale u Subotici, i imaju završenu obuku za razvoj preduzetništva.

Dodeljuje se u jednokratnom iznosu od 250.000,00 dinara, odnosno 270.000,00 dinara za nezaposlene osobe sa invaliditetom, radi osnivanja radnje, zadruge ili drugog oblika preduzetništva, kao i osnivanja privrednog društva, ukoliko osnivač zasniva u njemu radni odnos.

Javni poziv je otvoren do utroška raspoloživih sredstava, a najkasnije do 30. septembra.

Subvencija za zapošljavanje nezaposlenih lica iz kategorije teže zapošljivih odobrava se poslodavcima koji pripadaju privatnom sektoru, u jednokratnom iznosu, radi zapošljavanja nezaposlenih koji se vode na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje, Filijale u Subotici.
Kategorije teže zapošljivih na koje se ova subvencija odnosi su: mladi do 30 godina starosti, mladi u domskom smeštaju, hraniteljskim porodicama i starateljskim porodicama, nezaposleni koji se nalaze na evidenciji nezaposlenih duže od 12 meseci, osobe sa invaliditetom, stariji od 50 godina, Romi, žene, radno sposobni korisnici novčane socijalne pomoći, žrtve porodičnog nasilja.

Poslodavci takođe mogu da se prijave do 30. septembra.

Uslovi i načini podnošenja prijava, kao i dodatne informacije o konkursu dostupne su na sajtu Grada i Nacionalne službe za zapošljavanje.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Malo i umereno oblačno

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 2 do 15 stepeni Celzijusa. U toku pre podneva očekivane su

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.