blank

Republika Srpska uči od Slobodne zone Subotica

blank

– Najbolje je učiti od najboljih, a najbolja je svakako Slobodna zona Subotica. Nadam se da će u vremenu koje je pred nama i u Republici Srpskoj neke od jedinica lokalnih samouprava  imati priliku da osnuje  svoju poslovnu zonu po ugledu na Suboticu. Ovo jeste primer kako treba da razvijamo privredne aktivnosti, jer Srbija je za nas najznačajniji spoljno trgovinski partner i očekujemo da ovakvi događaji još više doprinesu razvoju ekonomija s obe  strane Drine – rekao je tokom jučerašnje posete Gradskoj kući i Subotici ZlatanKlokić, ministar evropskih integracija i međunarodne saradnje Republike Srpske.

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić sastao se juče sa Klokićem, Mlađenom Cicovićem, šefom Predstavništva Republike Srpske u Srbiji, i predstavnicima više gradova i opština iz Srpske.

Susret je upriličen povodom manifestacije „Dani Srpske u Srbiji”, u okviru koje se, od 8. do 14. septembra, u deset gradova u Srbiji među kojima je i Subotica predstavljaju kultura, umetnost, privreda i nauka Srpske, kao i potencijali za investicije i saradnju Republike Srpske i Republike Srbije, objavio je Subotica.rs, zvanični sajt Gradske kuće.

Gradonačelnik Bakić je, obraćajući se medijima nakon sastanka održanog u Plavoj sali Gradske kuće, podestio da je u februaru prošle godine, takođe u Gradskoj kući, razgovarao sa Cicovićem, da su tada zaključili da Grad Subotica ima veliki potencijal za  saradnju i sa Republikom Srpskom i sa njenim pojedinačnim gradovima i opštinama, i da su kontatovali da na teritoriji Subotice deluje više izuzetno aktivnih zavičajnih udruženja koja mogu da doprinesu jačanju te saradnje.

Dodao je da će u okviru manifestacije „Dani Srpske u Srbiji“ u Velikoj većnici Gradske kuće u Subotici biti održana prezentacija  Slobodne zone „Subotica“.

Cicović je podsetio da se sa obeležavanjem „Dana Srpske u Srbiji“ počelo 2013. godine i dodao da je ove godine pred Predstavništvom bila velika obaveza, jer Republika Srpska slavi 30. godišnjicu, a predsedništvo Republike Srpske u Srbiji organizuje desetu, jubilarnu manifestaciju „Dani Srpske u Srbiji“ u deset  gradova širom Srbije na kojima želi da na najbolji način predstavi šta je to danas Republika Srpska i šta je to što želi da bude u budućnosti.

Pored prezentacije Slobodne zone „Subotica“, u okviru manifestacije „Dani Srpske u Srbiji“ u Dečjem pozorištu je održana predstava Dječijeg pozorišta Republike Srpske „Kralj Žabac“ i koncert muzičkog sastava „Katera“ iz Istočnog Sarajeva.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Lider dočekuje Žednik

Fudbaleri Lokomotive u nedelju 28. aprila dočekuju ekipu Žednika. Meč 18. kola Gradske lige igra se na pomoćnom terenu Gradskog stadiona od 17 časova. Pročitaj

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.