blank

Rezultati Zonske smotre recitatora

Zonska smotra recitatora „Pesniče naroda mog” održana je u četvrtak, 9. marta 2023. godine u staroj čitaonici Gradske biblioteke Subotica a u organizaciji Gradske biblioteke Subotica i Saveza umetničkog stvaralaštva amatera Vojvodine.

blank
Foto: Subotičke.rs

Na zonskoj smotri recitatora nastupilo je 85 recitatora iz opština: Subotica, Apatin, Sombor, Bačka Topola, Ada, Senta i Mali Iđoš. Na Pokrajinsku smotru iz mlađeg i starijeg uzrasta plasiralo se po 7, a iz srednjeg 10 učenika (ukupno 24).

Od ukupnog broja plasiranih recitatora iz Grada Subotice na Pokrajinskoj smotri nastupiće ukupno 11 recitatora. To su:

Mlađi uzrast (niži razredi osnovne škole):
Nikolija Milanko (OŠ „Jovan Jovanović Zmaj” Subotica), Draginja Stanković (OŠ „Ivan Goran Kovačić” Subotica) i Emilia Tonković (OŠ „Ivan Milutinović” Subotica).

Srednji uzrast (viši razredi osnovne škole):
Nevena Džamić (OŠ „Majšanski put” Subotica), Robert Jurčak (OŠ „Sečenji Ištvan” Subotica), Marijan Rukavina (Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata Subotica), Dunja Šarović (OŠ „Sonja Marinković” Subotica) i Višnja Vilov (OŠ „Jovan Jovanović Zmaj” Subotica).

Stariji uzrast (srednje škole):
Ivan Huska (Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata Subotica), Nađa Meandžija (Gimnazija „Svetozar Marković” Subotica) i Luca Molnar Gabor (Dom učenika srednjih škola Subotica).

Najbolji recitatori nagrađeni su diplomom i ponovo će se takmičiti u kazivanju poezije na Pokrajinskoj smotri u Sečnju, od 21. do 23. aprila 2023. godine.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Malo i umereno oblačno

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 2 do 15 stepeni Celzijusa. U toku pre podneva očekivane su

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.