blank

„Rotari” klub donirao opremu Školskom centru „Dositej Obradović”

blank

„Rotari” klub Subotica donirao je Školskom centru sa domom učenika „Dositej Obradović” opremu vrednu šezdeset i pet hiljada evra, među kojom su digitalni logopedski setovi, komunikatori, audiometar, timpanometar, kabina za merenje sluha ili gluva soba, a montiran je i interaktivan podni zid.

blank

Prema rečima direktorke škole Nataše Nimčević, ideja za ovaj projekat potiče od septembra 2018. godine, kada je „Rotari” klub školskom centru donirao tri kompjutera i kada je predstavljen problem zastarele opreme.

– Tada smo uspostavili kontakt sa tadašnjom predsednicom „Rotari” kluba dr Katjom Pulevom, izneli joj naš problem koji se ticao zastarele opreme za merenje sluha, kao i za rehabilitaciju sluha i govora. Oprema je bila stara od 25 do 35 godina – navela je direktorka škole.

blank

Ona je rekla da oprema koju su sada dobili odgovara najsavremennijim uslovima rada, i to ne samo kad je u pitanju rano otkrivanje slušnog oštećenja, nego i u oblasti rane intervencije, kao i u oblasti kontinuiranog govorno-jezičkog razvoja.

– Mi ovde imamo dvadeset i pet surdologa, to su defektolozi obučeni za rad sa slušno oštećenom decom i razumljivo je što taj resurs hoćemo da ponudimo i da iskorimo za dobrobit dece. Kako bi ovaj projekat bio kompletiran, predstoji nam četrdesetočasovna obuka za dvanaest surdoaudiologa. To je bilo planirano za oktobar 2020. u Zagrebu na Poliklinici za rehabilitaciju sluha i govora, ali je zbog epidemiološke situacije odloženo – poručila je Nataša Nimčević.

blank

Dr Puleva je predstavila aktuelnog predsednika Rotari kluba Slobodana Anića i rekla da je osnovni cilj ovog pokreta da pomaže onima kojima je to potrebno, kao i da prepozna potrebe drugih.

– Postoji sedam oblasti u kojima mi radimo i stvaramo projekte. Jedna od najbitnijih su edukacija dece i zdravlje dece i majki. Aparatura koju smo donirali je najsavremenija i to ne bismo mogli sami da uradimo. Mi smo jedna velika međunarodna organizacija koja se međusobno pomaže. Nama pomažu naši prijateljski klubovi i bez te saradnje ne bismo mogli. Isto tako i nas to obavezuje da pomažemo kolegama u svetu – poručila je dr Puleva, nekadašnja direktorka „Rotari” kluba Subotica.

blank

Ovogodišnji predsednik ove organizacije Slobodan Anić kazao je da je ovaj veliki projekat pokrenut tokom mandata dr Puleve, a da je njemu zapala čast da formalno preda vrednu opremu.

– Ako smo uspeli da sprovedemo ovaj projekat u delo i promenimo bar jedan život, mi smo promenili ceo svet – zaključio je Anić.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.