blank

Šahovska škola “Šah Art” na kadetskom prvenstvu Vojvodine

Na kadetskom prvenstvu Vojvodine učestvovalo je više od 150 takmičara podeljeno u grupe, za dečake i devojčice do 8, 10, 12, 14, 16 i 18 godina.

blank
Foto:facebook.com/SahArtSkolaSaha

Iz šahovske škole Šah Art učestvovali su David Kesegi i Viktor Esperanza u kategoriji dečaka do 12, Anastazia Milenković i Ema Kesegi u kategoriji devojčica do 12, odnosno 14 godina.

Igravši po prvi put na ovakvom takmičenju, David i Viktor ostvarili su dobre rezultate osvojivši po 3,5 poena iz 9 partija. Ema je igrala u spojenoj grupi do 18 godina te se borila sa šahistkinjama starijim 4-5 godina, osvojivši na kraju 6 mesto u svojoj konkurenciji.
Odličan rezultat ostvarila je Anastazia Milenković osvojivši 3. mesto sa 6 poena iz 9 partija.

Kadetsko prvenstvo je pozitivno uticalo na takmičare da steknu iskustvo i dodatnu motivaciju za dalje šahovsko usavršavanje. U narednom periodu “Šah Art” očekuje Opštinska i Okružna takmičenja koja organizuje Ministarstvo obrazovanja.

Izvor: Šah art

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Kiša

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 3 do 6 stepeni Celzijusa. Nepovolјna biometeorološka situacija za hronično oboleleosetlјive

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.