blank

SAOPŠTENJE DS Prosvetarima od iduće godine manje plate

blank

Zamenica predsednika Demokratske stranke Dragana Rakić izjavila je da je budžetom za 2022. godinu predviđeno smanjenje plata prosvetnih radnika u odnosu na ovu godinu.

Kako je navedeno u saopštenju, Skupština Republike Srbije usvojila je budžet kojim je predviđeno povećanje plata u obrazovanju od samo 7%. Iz Demokratske stranke ističu da je godišnja inflacija u oktobru tekuće godine dostigla nivo od 6,6%, te je, kako su naveli, najveća u poslednjih 10 godina i ukazuje na to da će porast cena tokom ove godine nadmašiti planirano povećanje zarada u obrazovanju.

„Demokratska stranka podseća javnost da su i sada plate u obrazovanju niže od prosečne zarade u Republici Srbiji i među najnižima u javnom sektoru. Ovom odlukom o budžetu za 2022. godinu aktuelna vlast će dovesti sve zaposlene u obrazovanju u još lošiju finansijsku situaciju. Tako je Srpska napredna stranka još jednom pokazala da joj je obrazovanje poslednja rupa na svirali“, poručili su.

„Za obrazovanje u 2022. godini će biti izdvojeno opet ispod 4% BDP-a, što je značajno niži procenat BDP-a od onog kojeg za obrazovanje izdvajaju zemlje Evropske unije“, rekla je Dragana Rakić, navodeći da se na taj način nastavlja politika uništavanja obrazovanja, jer Srpska napredna stranka zna da većina učitelja, nastavnika i profesora nisu njihovi glasači.

Demokratska stranka je pozvala sve prosvetne radnike, kao i druge građane Srbije, da, kako su naveli, svom snagom utiču na promenu ove vlasti, te je obećala da će za nju obrazovanje biti najvažnija tema u Srbiji.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Sportska dešavanja za vikend

Program sportskih dešavanja za vikend: Petak: -Muški fudbal: Superliga, TSC – Voždovac, 18 časova. Pročitaj još Rukometaši danas dočekuju Obrenovčane Pionirska Fleg liga Radnički za

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.