blank

SAOPŠTENJE PGS Pastor želi da se distancira od zloupotreba

blank

U saopštenju Pokreta građanske Subotice navodi se da je pre više od dve godine postavljen kamen temeljac za izgradnju Akva-parka na Paliću, a da je pre dve nedelje Ištvan Pastor, predsednik Skupštine privrednog društva „Park Palić” pozvao budžetsku inspekciju Ministarstva finansija, kao i inženjere Kancelarije za kapitalna ulaganja, da razjasne tehničke, bezbednosne, racionalne, a kako PSG pretpostavlja, i finansijske aspekte ove investicije.

„Ištvan Pastor, koji je uvek veoma oprezan u javnim obraćanjima kada su u pitanju odnosi prema koalicionim partnerima, verovatno ne bi javno obznanio svoju sumnju, da ne postoje direktni materijalni dokazi za teške zloupotrebe u korišćenju budžetskih sredstava za finasiranje investicije i potpuno nestručnoj realizaciji same investicije”, navedeno je u saopštenju.

Oni su naveli da se ubrzo oglasio i Balint Pastor, koji je, kako navode, rekao da je mesto za izgradnju Avantura-parka na Paliću izabrano potpuno diletantski, te da će ovaj park biti građen na nekom drugom mestu. Pristalice vladajućeg režima su putem društvenih mreža osudile poteze obojice Pastora.

Iz PSG-a su naveli da Ištvan Pastor ovim želi da se distancira od finansijskih zloupotreba budžetskih sredstava i diletantske realizacije investicije Akva-parka, te da želi da zaštiti novo rukovodstvo privrednog društva „Parka Palić” i sebe od eventualne krivične odgovornosti.

Oni su naveli da je Ištvan Pastor već dvanaest godina član skupštine društva, odnosno upravnog organa privrednog društva, koji je nadležan za donošenje svih bitnih odluka oko razvoja turizma na Paliću, pa tako i za investicije Akva-parka, te da je za samo jedan mandat dobio 1.000.000 dinara.

„Sve važne odluke vezane za investicije Akva-parka, pa i Avantura-parka na Paliću su donete od strane Skupštine privrednog društva Park Palić. Niko u protekle četiri godine od članova skupštine društva nije ukazivao na zloupotrebe budžetskih sredstava ili na diletantsku realizaciju investicije”, poručeno je u saopštenju.

Iz ovog pokreta se pitaju i ko su ljudi koji su doneli odluku o lokaciji izgradnje Avantura-parka na Paliću, koliko je do sada koštala izgradnja i koliko će njeno izmeštanje koštati.

Oni su apelovali i da sve buduće investicije na Paliću moraju da budu transparentne.

„Investitori se moraju izabrati na raspisanim javnim međunarodnim tenderima, a svi bitni tenderski uslovi treba da se prilagode potrebama naše zajednice i da budu usvojene odlukom Skupštine Grada Subotice. Sve ostalo je zluopotreba ovlašćenja i funkcija od strane lica koji donose odluke o budućim investicijama na Paliću”, zaključeno je u saopštenju.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

SUBAK savladao Kikinđane

Subotička basket akademija SUBAK savladala je kao domaćin u okviru 6. kola plej-ofa Druge muške regionalne lige ekipu Velike Kikinde rezultatom 78:58 (12:9, 14:16, 29:20,

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.