blank

Saša Dželebdžić novi vršilac dužnosti direktora subotičke bolnice

blank

Doktor Saša Dželebdžić, dosadašnji pomoćnik direktora za stručno-medicinske poslove internističke grane medicine, novi je vršilac dužnosti direktora subotičke bolnice, potvrđeno je našoj redakciji iz više izvora.

Odluku o smeni dosadašnjeg direltora Slobodana Puiškara, na čiji je rad subotička javnost imala ozbiljne primedbe, donela je danas pokrajinska vlada.

Dželebdžič je diplomirao 2006. godine na Univerzitetu u Beogradu, a u subotičkoj bolnici radi od 2011. godine na Odeljenju kardiologije.

Slobodan Puškar bio je direktor subotičke bolnice od 2016. godine. Njegovo direktorovanje obeležio je niz skandala, pogoršanje međuljudskih odnosa u bolnici, zapuštenost same bolnice i brojni odlasci lekara specijalista i ostalog medicinskog osoblja, o čemu je naša redakcija jedina izveštavala.

Posalednji u nizu propusta subotičke bolnice bilo je pribavljanje dozvole za rad Centra za vantelesnu oplodnju na osnovu ugovora o angažovanju molekularnog biologa iz Beograda koji u trenutku izdavanja dozvole, avgusta prošle godine, više nije važio, što je naša redakcija otkrtila i objavila, nakon čega je dozvola za rad pomenutog centra, prvobitno otvorenog 2020. godine bez dozvole, subotičkoj bolnici nedavno oduzeta.

Stoga će jedna od prvih obaveza novog vršioca dužnosti direktora bolnice biti da subotičku javnost obavesti o svim činjenicama u vezi sa pokušajima otvaranja Centra za vantelesnu oplodnju.

Poslednje nedelje u subotičkoj bolnici protekle su u svađi među kolegama i psovkam koje su mogle da se čuju. Za novog vršioca dužnosti direktora prvobitno je bio viđen dr Edgar Ormai, ali je odluka u poslednji čas promenjena, nakon njegovog sukoba sa direktorom Puškarom.

Tokom prošle godine hiljadu i po Subotičana za vrlo kratko vreme potpisalo je peticiju zahtevajući smenu Slobodana Puškara.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Lider dočekuje Žednik

Fudbaleri Lokomotive u nedelju 28. aprila dočekuju ekipu Žednika. Meč 18. kola Gradske lige igra se na pomoćnom terenu Gradskog stadiona od 17 časova. Pročitaj

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.