blank

SAZNAJEMO Subotičanka Vera Kovačević doktorirala po najvišim međunarodnim akademskim standardima

blank

Za sticanje zvanja doktora medicinskih nauka po Bolonjskoj deklaraciji, u oblasti reprodukcije i vantelesne oplodnje, uslov su kliničke studije koje moraju da dobiju autorsku referencu u svetskoj naučnoj bazi sa visokim impakt faktorom, odnosno uticajem i citiranošću

Iz subotičke bolnice, konačno, zaista lepa vest: Subotičke.rs nezvanično saznaju da je doktorica Jasmina Durković jutros prosledila cirkularni imejl kolegama, obavestivši ih da je njihova koleginica iz Doma zdravlja, Vera Kovačević, danas na Univerzitetu u Beogradu promovisana u doktora nauka po najvišim međunarodnim akademskim standardima, u oblasti reprodukcije i vantelesne oplodnje.

Iz pisma doktorice Durković, koje nam je prosledio naš izvor iz bolnice, saznajemo da je dr Vera Kovačević prvi ginekolog iz Subotice sa akademskim zvanjem doktora nauka po Bolonjskoj deklaraciji koja je to zvanje stekla na našem najvećem i najznačajnijem univerzitetu.

Za sticanje zvanja doktora medicinskih nauka po Bolonjskoj deklaraciji uslov su kliničke studije koje moraju da dobiju autorsku referencu u svetskoj naučnoj bazi sa visokim impakt faktorom, odnosno uticajem i citiranošću. Mentor doktorata bila je, kako saznajemo, dr Ana Mitrović Jovanović, inače predsednica Republičke stručne komisije za vantelesnu oplodnju.

Sudeći prema bibliotečkoj naučnoj arhivi i dostupnim informacijama, dr Kovačević je uspela da dobije naučnu referencu u jednom od najprestižnijih naučnih časopisa u SAD (“Fertility & Sterility”), stekavši uslov da doktorita po “Bolonji”, a njeni naučni radovi predstavljeni su na kongresima u Evropi (Francuska, Španija, Nemačka, Austrija, Mađarska, Italija) i Južnoj Americi (Brazil).

Doktorica Vera Kovačević dobitnica je više nagrada za svoje naučne radove, a jedan od njenih naučnih radova proglašan je za jedan od tri najbolja u Grčkoj.

Njeno plenarno predavanje, održano na seminaru u Beču, nagrađeno je specijalnom nagradom “ESGE Award for Scientific Work”, a stručna predavanja dr Kovačević držala je i u Rio de Žaneiru.

Redakcija sajta Subotičke.rs čestita doktorici Veri Kovačević i ovom prilikom upućuje joj javni poziv da ovim povodom govori za naš sajt.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

5 responses to “SAZNAJEMO Subotičanka Vera Kovačević doktorirala po najvišim međunarodnim akademskim standardima”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Žreb za polufinale Kup-a

U prostorijama Fudbalskog saveza Srbije, na Terazijama, održan je žreb parova polufinala Kupa Srbije za fudbalerke. Parove je izvlačila, uz asistenciju Momčila Marića, komesara za

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.