blank

Severnomakedonska štampa ovog meseca opširno izveštava o švercu lavića

blank

Prisustvo lavića zabeleženo u skopskom naselju Čair i Kumanovu. Šverc lavića svedoči da ilegalno tržište itekako postoji i da ovdašnje nadležne službe do kraja treba da provere sudbinu lavića nestalih iz Zoološkog vrta na Paliću

Severnomakedonska štampa proteklih nedelja intenzivno izveštava o pokušaju šverca legla lavića, na šta je upozorila Tina Mickovska iz skopskog Zoološkog vrta, nakon što su se na društvenim mrežama pojavile, a potom su odmah izbrisane, slike lavića.

O ovoj temi javnost je pre tri nedelje izvestio “Sloboden pečat”, napomenuvši da iz sopstvenih izvora saznaje da je mali lav viđen kako šeta na nekoliko lokacija u Skoplju, a neimenovana sagovornica lista izjavila je da je svoju decu vodila da se slikaju sa lavom, nakon što je saznala da se mali lav nalazi u naselju Čair.

Portal Republika.mk 6. oktobra izvestio je javnost da je policija privela S. A. (31) iz Kumanova zbog sumnje da je počinio krivično delo neovlašćenog držanja divlje životinje, u ovom slučaju lavića. Protiv S. A. je podneta krivična prijava.

“Sloboden pečat” iz nezvaničnih izvora navodi da je u toku istraga protiv jedne osobe zaposlene u vojsci (ARM), a pominje se i umešanost jedne osobe zaposlene u svernomakedonskoj carini.

VIŠE TEKSTOVA O LAVIĆIMA KOJI SU SE OMACILI U JULU OVE GODINE U PALIĆKOM ZOOLOŠKOM VRTU I POTOM NESTALI, O ČEMU JE NAŠA REDAKCIJA PRVA IZVESTILA JAVNOST, PROČITAJTE OVDE.

Lavići o kojima je pisala makedonska štampa odgovaraju po starorsti lavićima koji su nestali u palićkom Zoološkom vrtu julu ove godine. Sve i da se ne radi o lavićima nestalim u palićkom Zoološkom vrtu, za koje se za sada pretpostavlja da ih je pojeo mužjak, vesti iz Severne Makedonije svedoče da ilegalno tržište divljih životinja, pa i lavova, na Balkanu cveta i da strepnje da su lavići ukradeni i prodati ne moraju da budu potpuno bez osnova. Zbog toga, ovdašnje nadležne službe moraju do kraja da provere i rasvetle sudbinu nestalih palićkih lavića.

“Sloboden pečat” podeća na slučaj, zabeležen pre godinu dana, kada je lav prošvercovan na Kosovo i Metohiju i zatvoren u jednom tamošnjem restoranu.

Foto: Republika.mk

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Lider dočekuje Žednik

Fudbaleri Lokomotive u nedelju 28. aprila dočekuju ekipu Žednika. Meč 18. kola Gradske lige igra se na pomoćnom terenu Gradskog stadiona od 17 časova. Pročitaj

Detaljnije »
blank

Promenljivo oblačno

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 3 do 14 stepeni Celzijusa. Osobama sa srčanim obolјenjima i astmatičarima

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.