blank

Sindikat novinara Srbije traži poništenje prekršajnog naloga uručenog uredniku našeg portala

blank

SINOS podseća da prema Ustavu, zakonima Srbije i međunarodnim konvencijama niko nema pravo novinare da sprečava u njihovom profesionalnom radu

Sindikat novinara Srbije (SINOS) saopštio je večeras da protestuje zbog kažnjavanja Branka M. Žujovića, urednika portala Subotičke koji je izveštavao sa protesta u Subotici 4. decembra.

U saopštenju, koje je potpisala predsednica ovog sindikata, Dragana Čabarkapa, navedeno je da SINOS poziva nadležne institucije da ponište prekršajni nalog i sankcionišu one koji ne poštuju slobodu novinarske profesije, budući da je kolega Žujović bio na radnom zadatku.

“Učesnicima protesta kod hotela ‘Patrija’, održanog 4. decembra, danas su na kućne adrese počele da stižu prekršajne kazne u iznosu od po 5.000 dinara. Među kažnjenima je, potvrđeno je Sindikatu novinara Srbije, i urednik portala Subotičke, Branko M. Žujović, koji nije bio učesnik protesta, ali je sa njega izveštavao.

U prekršajnim nalozima, koji su poštom dostavljeni učesnicima protesta i novinarima, navedeno je da su kažnjeni zbog toga što su se 4. decembra ove godine, u 14 časova, kretali kolovozom u zoni raskrsnice Trga Lazara Nešića i ulica Maksima Gorkog i Đure Đakovića i Senćanskog puta.

SINOS podseća da prema Ustavu, zakonima Srbije i međunarodnim konvencijama niko nema pravo novinare da sprečava u njihovom profesionalnom radu”, navedeno je u saopštenju.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Jak vetar

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 11 do 20 stepen Celzijusa. Biometeorološke prilike će biti relativno povolјne

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.