blank

Službenik subotičke gradske uprave pravosnažno osuđen zbog pretnji i ugrožavanja sigurnosti novinara

blank

Kao novinar, voleo bih da čujem komentar gradonačelnika Stevana Bakića, predsednika Skupštine grada Balinta Pastora i gradske menadžerke Zagorke Panić o budućem Ćirjakovićevom statusu u gradskoj upravi, nakon što je ovaj pravosnažno osuđen u krivičnom postupku. Imaju li takve osobe mesta u gradskoj upravi i kakvu poruku Grad Subotica namerava tim povodom da uputi Subotičanima?

Presuda Osnovnog suda u Subotici od 27. maja ove godine, doneta nakon krivičnog postupka koji je Osnovno javno tužilaštvo vodilo protiv Branka Ćirjakovića, službenika subotičke gradske uprave, člana Narodnog slobodarskog pokreta i kandidata radikala na prošlim lokalnim izborima, zbog pretnji i ugrožavanja sigurnosti urednika portala Subotičke.rs Branka M. Žujovića, ove nedelje je postala pravosnažna.

Podsetimo, Ćirjaković je proletos prvostepeno osuđen na osam meseci zatvora, uslovno na dve godine, nakon niza najprizemnijih i najbesprizornijih pretnji koje je upućivao Žujoviću.

– Moj pravni zastupnik, advokat Dušan Kliska, danas me je telefonom obavestio da je presuda protiv Ćirjakovića postala pravosnažna, o čemu ga je sud pisano obavestio. Ostaje sada pitanje nastalih troškova i eventualne materijalne odštete, o čemu ću se posavetovati sa gospodinom Kliskom kao nespornim pravnim i etičkim autoritetom.

Ovo pominjem stoga što je osuđenik često na vulgaran način iznosio pogrdne komentare u vezi sa mojim prihodima, pritom ismevajući iznos od 120 hiljada dinara, prvobitno u privatnoj parnici dosuđen na ime odštete zbog povrede časti i ugleda, kao nizak i beznačajan, a potom je pred sudom izjavio da zarađuje tek nešto malo više od minimalca mesečno i da ne poseduje imovinu. To su dve Ćirjakovićeve krajnosti koje se međusobno isključuju. Kliska i ja ćemo pažljivo razmotriti sve aspekte tog pitanja i doneti odluku početkom sledeće nedelje.

Nemam drugih privatnih očekivanja u vezi sa osuđenikom nakon pravosnažnosti presude. Najvažnije je bilo da pakao orkestritranih napada botova kroz koji je prošla moja porodica prestane. Kao novinar, međutim, voleo bih da čujem komentar gradonačelnika Stevana Bakića, predsednika Skupštine grada Balinta Pastora i gradske menadžerke Zagorke Panić o budućem Ćirjakovićevom statusu u gradskoj upravi, nakon što je ovaj pravosnažno osuđen u krivičnom postupku. Imaju li takve osobe mesta u gradskoj upravi i kakvu poruku Grad Subotica namerava tim povodom da uputi Subotičanima? Zahvaljujem kolegama, Udruženju novinara Srbije i Nezavisnom udruženju novinara Srbije na podršci – izjavio je Branko M. Žujović.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Pretežno sunčano

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 2 do 18 stepeni Celzijusa. Osobama sa respiratornim i kardiovaskularnim tegobama

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.