blank

Spartak osvojio vredan bod u Novom Sadu

Fudbaleri Spartaka odigrali su nerešeno 1:1 (0:0) protive ekipe Mladost GAT u Novom Sadu. U meču 4. kola plej auta Super lige Srbije izabranici Milana Milanovića uspeli su da osvoje vredan bod nakon vođstva Novosađana.

blank
Foto: FK Spartak

Strelci: Milić 57. minut za Mladost GAT, Addo 84. minut za Spartak.

Mladost GAT: Knežević, Tanasijević (46. Janković), Hackman, Vujadinović, Ćosić, Ilić, Denić, Malsimović, Marković (54. Mituljikić), Milić, Babić ( 54. Fagundes)

Spartak Ždrepčeva krv: Manojlović, Tanasin (81. Ubiparip), Ostojić, Bugarin, Vitorović, Shimura, Đurasović (60. Tumbasević), Tošeski (60. Addo), Todoroski, Stanić (70. Rošević), Srećković (60. Hrstić).

Fudbaleri Spartaka osvojili su bod u Novom Sadu koji im mnogo znači u daljoj borbi za opstanak. Domaćini su poveli golom Milića u 57. minutu da bi Addo u 84. minutu doneo izjednačenje za vredan bod. Utakmica u Novom Sadu počela je minutom ćutanja u znak odavanja počasti nastradalima u nesreći zbog koje je proglašen dan žalosti.

Obe ekipe su u meč ušle vrlo oprezno zbog važnosti bodova, ali i sa željom da osvoje sva tri boda. U takvoj igri nije bilo puno prilika za gol na obe strane i samo jedan šut u okvir gola u prvih 45 minuta. Spartak je prvu šasnu imao u 33. minutu kada je Todoroski probao svoj šut sa oko 20 metara, međutim lopta odlazi preko gola. Dva minuta kasnije domaćini su imali priliku, izveli su slobodan udarac sa oko 35 metara, lopta je upućena u kazneni prostor gde se napadači nisu najbolje snašli.

Najbolju priliku domaćini su imali u finišu prvog poluvremena. Ilić Milijan je loptu iz slobodnog udarca ubacio u kazneni prostor, gde je zahvatio Babić Ilija i uputio udarac ka golu, ali sigurnom intervencijom Manojlović je sačuvao svoju mrežu.

Drugo poluvreme donelo je puno više uzbuđenja. Prvu ozbiljniju priliku imao je Spartak, izveden je korner sa desne strane loptu je u kaznenom prostoru glavom zahvatio Ostojić uputio šut uz samu stativu gde je odbrambeni igrač Mladosti izbacio loptu u igru. Domaćini su poveli u 57. minutu, Mituljikić upošljava Ilića koji loptu šalje u peterac gde je glavom zahvatio Milić i doveo svoj tim u vodstvo od 1:0. Nakon vodećeg gola domaćina pijačao se tempo igre sa obe strane. Pokušao je Mituljikić u 77. minutu, međutim bio je to lak plen za golmana Manojlovića.

Spartak je do poravnanja došao u 84. minutu. Todoroski je izveo skraćeni korner sa desne strane i umesto centaršuta loptu je dodao do Adda koji je uputio oštar šut sa ivice kaznenog prostora i doneo poravnanje, 1:1. U finišu utakmice Mladost je imala dobru priliku za novo vodstvo. 

Fagundes je pobegao odbrani Subotičana, uputio se sam ka golu, međutim na samoj ivici šesnaest metara oborio ga je Shimura i tom prilikom zaradio crveni karton. Domaćini su imali priliku da povedu iz slobodnog udarca sa same linije šesnaesterca. Prekid je izveo Maksimović koji pogađa živi zid. U sudijskoj nadoknadi crveni karton dobio je Bugarin nakon preoštrog starta i konulstacije sudije sa VAR sobom.

Plej aut tabela Super lige:

blank
Foto: Srbijasport

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Malo i umereno oblačno

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 2 do 15 stepeni Celzijusa. U toku pre podneva očekivane su

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.