blank

Spartak poražen

blank
Deveto kolo Superlige Srbije završeno je porazom Spartaka u Beogradu od Čukaričkog (1:2).

Domaćini su oštro započeli utakmicu, pa su već u petom minutu imali šansu. Đorđe Jovanović je pokušao da ugrozi gol Subotičana sa jedanaest metara, ali nije bio precizan. Samo tri minuta kasnije, domaćini su se opet našli u prilici da povedu, ali je lopta, na sreću Spartaka, otišla iznad prečke.

Terensku inicijativu Čukarički je krunisao golom u šesnaestom minutu igre, kada je Đorđe Jovanović bio precizan. Najbolji strelac belo – crnih zatresao je mrežu Spartaka za vođstvo od 1:0.

U drugom delu prvog poluvremena igrači Čukaričkog su se opustili, a gosti uspeli da iskoriste i oslobode se pritiska. Noboru Šimura centrirao je sa leve strane, dok je Andrej Todorovski utrčavao na sredini šesnaesterca. Todorovski je šutirao, lopta je pogodila stativu i otišla u mrežu za izjednačenje 1:1.

Osam minuta pre kraja prvog poluvremena domaćini su imali još jednu šansu, kada je Aleksa Janković šutirao iz peterca. Na sreću Subotičana, skoncentrisan je bio Mihajlo Ivančević, pa se na odmor otišlo izjednačenim rezultatom.

Dva minuta nakon početka drugog dela igre Čukarički je imao priliku da dođe do vođstva, ali je golman Mišo Dubljanić odlično intervenisao.

Ipak, u šezdesetom minutu igre dolazi do preokreta. Mihajlo Ivančević je pokušao da otkloni opasnost ispred gola Spartaka, ali je na nesreću “golubova”, savladao svog golmana, te domaćinima doneo vođstvo i pobedu od 2:1.

Trener Spartaka, Vladimir Buač, nakon utakmice je izjavio da je njegov tim uspeo da izgubi ovu utakmicu, mada je bio zadovoljan igrom “plavih golubova” posle prvog poluvremena.

U narednom, desetom kolu, Spartak dočekuje ekipu Proleter iz Novog Sada. Utakmica se igra u sredu, 22. septembra, sa početkom u 17 časova i 30 minuta na Gradskom stadionu u Subotici.

Foto: FK Spartak

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.