blank

Spisi predmeta u vezi sa nestalim lavićima ustupljeni Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije u Novom Sadu

blank

U Subotici utvrđeno da postoje elementi dela za koje je nadležno pomenuto odeljenje Višeg tužilaštva u Novom Sadu

Branko M. Žujović

Osnovno javno tužilaštvo obavestilo je danas našu redakciju da su spisi predmeta u vezi sa nestankom lavića iz Zoološkog vrta na Paliću ustupljeni Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg suda u Novom Sadu.

“Ovo tužilaštvo je dopisom od 24. januara 2022. godine, nakon sprovedenog postupka pribavljanja potrebnih obaveštenja, izvršenog putem MUP-a Republike Srbije, Policijska uprava Subotica i Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodopriuvrede – Uprava veterine, Odsek veterinarske inspekcije za Severnobački upravni okrug, spise predmeta dostavilo na nadležno postupanje stvarno i mesno nadležnom Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu”, navedeno je u odgovoru Osnovnog javnog tužilaštva našoj redakciji.

Tužilaštvo u Subotici utvrdilo je da postoje elementi dela za koje je nadležno Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu.

Nakon što je u Crnoj Gori nedavno uhvaćen lav, koji bi prema prvim procenama starosti mogao da odgovara nestalim palićkim lavićima i najave crnogorskih aktivista da razmatraju DNK analizu lavice Kiare koja je nestale laviće donela na svet 16. jula prošle godine, naša redakcija je 14. februara od Osnovnog javnog tužilaštva u Subotici zatražila informaciju o DNK analizi lavice Kiare.

Identičan zahtev prosledili smo danas i Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu.

blank

Podsetimo, naša redakcija je u septembnru prošle godine, zahvaljujući uzbunjivačima iz Zoološkog vrta, otkrila da je četvoro lavića, nepuna dva dana od dolaska na svet, nestalo iz volijere, nakon čega je direktor Petar Savić bio prinuđen da podnese ostavku.

TEKSTOVE KOJE SMO OBJAVILI O NESTALIM PALIĆKIM LAVIĆIMA PROČITAJTE OVDE.

Nakon dvomesečnog ćutanja, od sredine jula do sredine septembra, Zoološki vrt je najpre tvrdio da su lavići uginuli zbog nedostatka mleka i neiskustva mlade lavice Kiare koja ih je omacila, a potom da su nestali i na kraju da ih je pojeo mužjak, iako iza nestalih lavića nije ostao nijedan trag.

Snimci sigurnosnih kamera iz jula 2021. godione nikada nisu pregledani, a potom je jesenas utvrđeno da više nisu dostupni.

PROČITAJTE OVDE ZAŠTO U SLUČAJU NESTALIH LAVIĆA NISMO DOZVOLILI DA PRETPOSTAVKE BUDU PROMOVISANE U GOTOVE ČINJENICE,

Vrednost lava uhvaćenog u Crnoj Gori, za kog prve procene govore da je star 5 do 7 ili 8 meseci, procenjena je na 200.000 evra.

Foto: Zoološki vrt Palić i arhiva portala Subotičke.rs

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Žreb za polufinale Kup-a

U prostorijama Fudbalskog saveza Srbije, na Terazijama, održan je žreb parova polufinala Kupa Srbije za fudbalerke. Parove je izvlačila, uz asistenciju Momčila Marića, komesara za

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.