fbpx
Auxality"/
Naslovna Vesti Sport Fudbalerke Spartaka ubedljivo savladale Slogu iz Zemuna
Čepom do osmeha

Fudbalerke Spartaka ubedljivo savladale Slogu iz Zemuna

Iako je ŽFK Sloga najavio pohod na titulu i skidanje Spartaka sa trona, golubice su prekinule snove protivničkog tima. U odloženom 16. kolu Superlige Srbije za žene ŽFK Spartak je deklasirao Slogu za četrdeset minuta igre kada je sudija Andrijana Damjanović svirala kraj.

Igračice Spartaka rutinski su savladale Slogu iz Zemuna čiji je tim na megdan lideru izašao sa osam fudbalerki. Nedostajale su igračice koje su pozitivne na virus korona.

Izabranice Borisa Arsića bile su nemilosrdne, pa su do prekida postigle šest golova. Led je probila Živana Stupar u petom minutu, kada na asistenciju Milice Kostić šalje loptu u mrežu. Dva minuta kasnije Orsolya Vajda prosleđuje loptu Tijani Filipović koja iz peterca šalje u protivnički gol. U devetnaestom minutu Tijana Filipović se po drugi put upisuje u listu strelaca.

Nedugo zatim, na asistenciju Živane Stupar, petnaestogodišnja Milica Šarić postiže gol za 0:4. Dva minuta kasnije Filipovićeva postiže het trik, a tačku na golove stavlja Violeta Slović za konačnih 0:6. Devojke Spartaka želele su da nastave ovaj niz, ali ih je u tome prekinula odluka sudije Andrijane Damjanović da pet minuta pre kraja prvog dela igre završi utakmicu, usled dve povrede u timu Sloge.

ŽFK Spartak se zacementirano nalazi na prvom mestu tabele Superlige Srbije sa ubedljivih četrdeset i devet bodova. Iz ŽFK Spartak su istakli da Tijana Filipović svojom igrom i golovima potvrđuje da je u sjajnoj formi. Ona se nalazi ubedljivo na prvom mestu liste strelaca Superlige Srbije za žene sa postignutih dvadeset sedam golova u sedamnaest mečeva.