blank

Tufegdžić izjednačio posle VAR odluke (VIDEO)

blank
Prvo kolo Linglong Superlige Srbije odigrano je juče na Gradskom stadionu u Subotici. Utakmica između Spartaka i  Radničkog iz Niša završena je nerešeno (1:1).

Od početka utakmice Spartak je preuzeo inicijativu i češće opkoljavao gol Damira Kahrimana koji nije dozvoljavao da domaćini dođu do prednosti. U petnaestom minutu igre, Nikola Aksentijević dodaje loptu Mićibućiju koji glavom šalje loptu u donji ugao gola. Prilikom udarca, Rioei Mićibući je loptu zakačio rukom, pa je uvidom u VAR doneta odluka da gol bude poništen.

Osam minuta kasnije, Miljan Škrbić pokušao je da dođe do Filipa Dujmovića, ali su ga u toj nameri uspešno sprečili Nemanja Branković i Mihajlo Ivančević.

Dobru priliku da dovede domaćine do prednosti imao je Nikola Srećković, ali je lopta završila u rukama Kahrimana. Nakon prekršaja nad Lazarom Tufegdžićem, Srećković je izveo slobodan udarac bezuspešno. Dva minuta pred kraj prvog poluvremena Tufegdžić se izborio za loptu u gužvi pred golom, ali je ona završila pored stative, pa se na odmor otišlo bez golova.

U pedeset osmom minutu Radnički dolazi do prednosti. Sa bele tačke bio je precizan Miljan Škrbić koji dovodi goste u vođstvo.

U sedamdeset drugom minutu oboren je Stefan Milošević, ali je, iako su navijači negodovali i tražili penal, igra ipak nastavljena. Samo nekoliko sekundi kasnije, Nikola Stanković oborio je Nikolu Furtulu i zaradio drugu javnu opomenu.

Plavo beli su izveli slobodan udarac, nakon čega je načinjen prekršaj nad Noboru Šimurom. Nakon pet minuta razmatranja i uvida u VAR, dosuđen je kazneni udarac za Spartak. Koncentrisan je bio Lazar Tufegdžić koji izjednačava rezultat na 1:1!

Šef stručnog štaba Spartaka, Vladimir Buač, izjavio je da je VAR video-tehnologija upropastila dinamiku igre.
— Bilo je previše spornih odluka. Drugo poluvreme je trebalo da bude produženo petnaest minuta, što ne sme da se dešava — zaključio je Buač.

YouTube video

Foto: FK Spartak

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

SUBAK savladao Kikinđane

Subotička basket akademija SUBAK savladala je kao domaćin u okviru 6. kola plej-ofa Druge muške regionalne lige ekipu Velike Kikinde rezultatom 78:58 (12:9, 14:16, 29:20,

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.