blank

Veliki potencijal atletičara Spartaka

blank

Juče je u Gradskoj kući održan sastanak gradonačelnika Stevana Bakića sa delegacijom Atletskog kluba železničara „Spartak” koju su činili predsednik kluba Slobodan Vojinović, generalni sekretar Tihana Tumbas, treneri Jožef Kereši i Zvezdan Kalmar, kao i perspektivni takmičari Jovana Ilić, Maksim Puškar i Darijo Bašić Palković.

Gradonačelnik Stevan Bakić istakao je da je razgovor bio izuzetno konstruktivan i da su se dotakli raznih tema.

— Analizirali smo prethodni period saradnje i dogovorili se kako ćemo u budućnosti. U tim razgovorima i oni su nam izložili rezultate koje su ove godine postigli. Lično sam bio impresioniran. Atletski klub Spartak ima dugu tradiciju, a iz onoga što mi je prezentovano od ostvarenih ovogodišnjih rezultata, sa velikim optimizmom očekujem veliki povratak atletskog kluba na mapi atletike, kako Srbije, tako i regiona — kazao je Bakić i istakao da će se grad potruditi da zadrži mlade nade i da im obezbedi uslove za njihov napredak, kako u ovoj, tako i u ostalim disciplinama.

blank

Predsednik kluba Slobodan Vojinović zahvalio se Gradu na podršci koju dobijaju sa ciljem da se klub vrati na atletsku mapu.

— Trenutno imamo izuzetno jake juniore, dobru trenersku ekipu i mislim da u budućnosti, u zavisnosti od vremena kad će se renovirati stadion, zajedno sa gradom možemo da planiramo jedan atletski miting u Subotici — rekao je Vojinović i dodao da klub nastoji trudom i radom da opravda i poverenje i novac koji dobija od grada.

blank

Juniorki Atletskog kluba „Spartak” Jovani Ilić ova godine je prelazni period. Kako Jovana ističe, polako se vraća na stare staze i počinje da ulazi u profesionalne vode.

— Veliki akcenat je na sledećoj sezoni i godini koja dolazi. Uskoro bi trebalo da izađe poziv za seniorsku reprezentaciju za Balkanske igre, pa ćemo videti šta će dalje biti. Svakako krećemo sa pripremnim periodom i nadamo se ukoliko bude tog takmičenja ili mitinga, da ću tu imati nastup. Ako ništa drugo, onda tek sledeće godine. Seniorsko evropsko prvenstvo će biti u Beogradu, u martu, tako da će za to biti pripreme — poručila je Jovana.

blank

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Malo i umereno oblačno

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 2 do 15 stepeni Celzijusa. U toku pre podneva očekivane su

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.