blank

Šta Subotičani kažu o nestanku lavića? (VIDEO)

Ove nedelje sugrađane smo pitali šta misle o nestanku lavića iz Zoološkog vrta na Paliću, budući da je u toku medijska kampanja koja za cilj ima da dokaže da je za proglašenje njihove smrti dovoljna pretpostavka da ih je pojela jedna od odraslih jedinki.

YouTube video

Zoološki vrt je o nestanku mladunaca ćutao od 18. jula do 10. septembra, kada je naša redakcija uspela da pribavi zvaničnu izjavu portparolke ove ustanove, Jelene Toljagić, koja nam je tada rekla da su mladunci uginuli zbog nedostatka mleka i neiskustva mlade lavice koja ih je donela na svet.

Nakon što je vest o uginuću lavića objavljena, redakciji našeg portala javila se grupa uzbunjivača iz Zoološkog vrta od koje smo saznali da lavići nisu uginuli, budući da njihovih tela nema, što nam portparolka nije rekla, već da 18. jula ujutro, nakon iznošenja iz volijere prihrane, nisu zatečeni u kavezu i da iza njih nije ostao nikakav trag.

blank

Ova informacia se pokazala kao istinita. Direktor Petar Savić primoraan je potom da podnese ostavku, a za vršioca dužnosti direktora izabrana je Sonja Mandić koja je našoj redakciji počela da dostavlja zvanične informacije.

Zoološki vrt je nakon skoro tri meseca od nestanka lavića odlučio da pregleda snimke sigurnosnih kamera i taj proces je ove nedelje u toku, s tim da je nova direktorica unapred skrenula pažnju na mogućnost da je sigirnosni sistem sam od sebe izbrisao snimke iz jula, nakon što se memorija hard-diska popunila.

U međuvremenu su se u Severnoj Makedoniji na društvenim mrežama pojavili snimci lavića koji uzrastom odgovaraju palićkim. Naša redakcija je, izveštavajući o napisima iz severnomakeonske štampe, uvek jasno isticala da pojava lavića u Kumanovu i Skoplju ne znači autimatski da se radi o plaićkim lavićima, ali da ovdašnja javnost itekako ima pravo i razlog da prati istragu koja se povodom šverca životinja odvija u toj zemlji.

Ove nedelje se pojavio i svedok, timaritelj Atila Sadović, koji, sudeći prema najavama objavljenim u medijima poput sajta Subotica.com, tvrdi da je video mužjaka lava kako u čeljustima drži jednog od lavića.

Delimičnu senku na Sadovićevo svedočenje mogla bi da baci činjenica da, nakon toga što je navodno video lava kako u čeljustima drži jednog od lavića, on nije ostao u Zoološkom vrtu, da vidi da li će lav zaista pojesti mladunce i o tome izvesti upravu i ostale timaritelje, već je otišao kući. Osim toga, Sadović je iz nekog razloga ćutao sve vreme i o tome što je navodno video javnost obaveštava skoro tri meseca kasnije.

TEKSTOVI KOJE SMO DO SADA OBJAVILI O NESTALIM LAVIĆIMA DOSTUPNI SU OVDE.

Prema svedočenju same direktorice, iznetom u telefonskom razgovoru sa našim urednikom Brankom M. Žujovićem, Sadović joj je rekao da je o tome što je video ćutao zato što ga niko u vezi sa ovim slučajem nije pitao. Naša redakcija zatražila je od Zoološkog vrta intervju sa Sadovićem na šta je direktorica pristala i sada čekamo da nam zakaže termin za razgovor sa svedokom.

Sadovićevo svedočenje do sada nije zabeleženo ni u jednom zvaničnom zapisniku ili dokumentu.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Lider dočekuje Žednik

Fudbaleri Lokomotive u nedelju 28. aprila dočekuju ekipu Žednika. Meč 18. kola Gradske lige igra se na pomoćnom terenu Gradskog stadiona od 17 časova. Pročitaj

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.