blank

Subotica dobila Selfi muzej (FOTO)

blank
Prateći trendove, ekipa Subotičana osmislila je prostor namenjen svima onima koji vole da prave sefi fotografije. U jedinstvenom muzeju, kroz različite scenografije, poput “zlatne sobe”, “krvavog kupatila”, zatvora, neon kutka i mnoštva drugih, bićete u prilici da ovekovečite neverovatne trenutke, koje će na društvenim mrežama sigurno pobrojati mnoštvo lajkova.

Selfi, odnosno autoportret-fotografija na kojoj osoba slika sebe, ili sebe sa drugima, držeći kameru, je 2013. godine proglašena za reč godine po izboru Oksfordskog rečnika. Iako je korišćena i pre toga, ekspanziju doživljava tek sa procvatom društvenih mreža. Sad je već poznato da nema “dobrog” selfija, bez dobrog ambijenta. Ovaj koncept shvatili su i idejni tvorci subotičkog Selfi muzeja.

“Oduvek sam volela da se bavim fotografijom, ali sam shvatila da svi volimo sami sebe da “selfujemo” i da to posle delimo na internetu. Želela sam da stvorimo prostor u kom će se ljudi zabaviti i napraviti vrhunske fotografije” – kaže Ildiko Balint, osnivačica Selfiterije.

blank

Da biste bili slobodni u tome da napravite što autentičniju fotografiju, u muzejskom prostoru boravite sami, osim ukoliko vam je neophodna pomoć osoblja koje će se rado prihvati svog profesionalnog aparata i zabeležiti nezaboravne trenutke.

“Ovde se osećam slobodna, niko mi ne smeta i mogu da se slikam kako god i koliko god želim dok ne napravim super fotke” –  objašnjava Dijana Domanji, posetilac.

Najčešći posetioci Selfi muzeja su, reklo bi se, pripadnice lepšeg pola, međutim ima i kreativnih muškaraca kojima je važno da pridobiju nove pratioce ili lajkove u virtuelnom svetu.

“Obožavam ove sobe, a i pare jako volim. Zato sam i izabrao da se fotografišem u “zlatnoj sobi” gde izgleda kao da se kupam u novcu i luksuzu” – šaljivo će posetilac Abel Fađeš.

blank

Ovo mesto, dokaz je da “selfimanija” nije očarala samo mlađu generaciju, te da je ona podjednako važna svima koji idu u korak sa digitalnom erom.

“Jako mi se sviđa ovde. Ambijent je neobičan, poseban i interesantan čak i za nas srednju generaciju” – kratko će Etelka Fađeš, posetilac.

Postavka koja je trenutno dostupna u muzeju će se s vremena na vreme menjati u skladu sa aktuelnim trendovima ili praznicima. U pripremi je dekor za Noć veštica, nakon čega će uslediti i oni božićni i novogodišnji. Selfiterija poseduje i omanji kafić, u kom možete probati specijalnu kafu ili koktele, dok budite inspiraciju za “najbolji kadar”.

“Radimo malo više od mesec dana i mogu reći da vlada veliko interesovanje. Prostor iznajmljujemo i za rođendane, devojačke ili momačke večeri, koktel partije…, svi su dobrodošli.” – dodala je vlasnica Selfiterije.

Bilo kako bilo, prilično smo uvereni da će svako sa ovog mesta otići zadovoljan, sa nebrojano upečatljivih selfi fotografija u svom telefonu.

no images were found

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.