blank

Subotička udruženja dobila tračice sa simbolom suncokreta

blank

Udruženje za podršku osobama sa psihofizičkim smetnjama „ZaJedno“ i Gradsko udruženje „Autizam Subotica” među prvima su u Srbiji dobila tračice sa simbolom suncokreta, koje imaju za cilj da ukažu na to da osoba koja je nosi ima smetnje u razvoju ili neku vrstu invaliditeta.

Kako su naveli iz udruženja „ZaJedno“, humanitarna organizacija „Ras” u saradnji sa organizacijom „Hidn disabilitis”, promoviše zelene tračice sa printom suncokreta, a članovi subotičkih udruženja su ih dobili besplatno, zajedno sa uputstvom o korišćenju.

„Kada vidimo osobu sa tračicom oko vrata to je siguran znak da se radi o nekome ko ima smetnje u razvoju ili invaliditet, odnosno o osobi koja se neposredno brine o nekome ko ima smetnje u razvoju ili invaliditet. Tada treba da se ponašamo malo tolerantnije i uviđajnije prema tim osobama, ako im treba pomoć da im pomognemo ukoliko možemo, da ih propustimo u redu u radnji, pošti, banci”, poručili su iz ovog udruženja i dodali da ukoliko neko vidi da je osoba koja nosi tračicu uznemirena, treba da pozove broj telefona ispisan na ID kartici koja se nalazi na kraju tračice.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Malo i umereno oblačno

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 2 do 15 stepeni Celzijusa. U toku pre podneva očekivane su

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.