blank

Subotička žetva nagrada na Festivalu profesionalnih pozorišta Vojvodine

blank

Žiri 71. festivala profesionalnih pozorišta Vojvodine, koji su činili dramski pisac Dejan Dukovski (predsednik), rediteljka Mia Knežević i lutkarska glumica i rediteljka Irena Tot, juče je odlučio da nagrada za najbolju predstavu u celini pripadne predstavi “Tri sestre” pozorišta “Deže Kostolanji”, u režiji Zoltana Puškaša, po tekstu A. P. Čehova.
 
Nagrada za najbolju režiju pripala je Milanu Neškoviću za predstavu “Kus petlić” subotičkog Narodnog pozorišta, dok su nagrade za najbolju žensku i mušku ulogu pripale Minji Peković za ulogu Milje Bušatlije i Dimitriju Diniću za ulogu Pile Kopile Piletićevo u predstavi “Kus petlić”.
 
Nagrada za najbolju epizodnu ulogu pričala je Igoru Greksi za ulogu Đakona Avakuma u pomenutoj predstavi.
 
Nagrada za najbolju scenografiju dodeljena je Mariji Kalabić, a za najbolji kostim Biljani Grgur, takođe iz subotičkog Narodnog pozorišta, za predstavu “Kus petlić”.
 
Nagrade za najbolju muziku dodeljene su Ervinu Erešu i Davidu Klemu za muziku u predstavi “Tri sestre”, a specijalna nagrada pripala je ansamblu pozorišta “Deže Kostolanji” i Andrašu Urbanu za pozorišni rad u celosti i društveni podsticaj za razvoj kritičke misli.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Malo i umereno oblačno

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 2 do 15 stepeni Celzijusa. U toku pre podneva očekivane su

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.