blank

Subotički badnjaci stigli iz Bačkog Monoštora

blank

Badnjaci deljeni u Subotici posečeni su u Gazdinskoj jedinici “Kolut Kozara”, u 25. odeljenju, Odsek F, uz nadzor čuvara šume

Badnjaci deljeni 6. januara na ulazu u šumu, u naselju Makova sedmica, nisu posečeni u okolini Subotice, već u Bačkom Monoštoru, zbog nedostatka hrasta lužnjaka u subotičkim šumama, navedeno je u odgovoru Javnog preduzeća “Vojvodinašuma” našoj redakciji.

Prema informaciji koju nam je dostavila inž. Slađana Dabić, samostalni stručni suradnik Vojvodinašuma za gajenje i zaštitu šuma, Srpski kulturni centar “Sveti Sava” iz Subotice sredinom decembra prošle godine od Vojvodinašuma je zatražio da ovo javno preduzeće obezbedi badnjake za Suboticu.

“Zbog nedostatka hrasta lužnjaka na prostoru Gazdinske jedinice ‘Subotičke šume’, badnjaci su, kao i prethodnih godina, obezbeđeni u Šumskoj upravi ‘Kozara’ – Bački Monoštor”, navedeno je u odgovoru Vojvodinašuma.

Sekači iz Šumske uprave “Subotica” su potom, u Gazdinskoj jedinici ”Kolut Kozara”, u 25. odeljenju, Odsek F, uz nadzor čuvara šume, izvršili meru nege – čišćenje mladica i pun kamion badnjaka otpremili u Suboticu.

Podela badnjaka izvršena je, kako je navedeno u odgovoru Vojvodinašuma, 6. januara, na dogovorenom mestu, na ulazu u šumu u naselju Makova sedmica.

U odgovoru Vojvodinašuma našoj redakciji napomenuto je da ovo javno preduzeće badnjake nikada nije naplaćivalo, već da su isključivo deljeni besplatno.

Drugih molbi za dodelu badnjaka u Subotici nije bilo.

Foto: Piksabej

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.