blank

Subotički SSP: Dragoslav Bokan prebrojavao krvna zrnca Mariniki Tepić

blank

“Balint Pastor, predsednik Skupštine grada i visoki funkcioner značajne manjinske partije, nije osudio govor mržnje prema pripadnici jedne manjinske zajednice u Srbiji. Da li treba da sačekamo da se takav govor mržnje uputi pripadnicima ostalih nacionalnih manjina, pa da gospodin Pastor odreaguje onako kako bi to trebalo s obzirom na političku funkciju koju obavlja?”, poručuju iz subotičkog SSP-a

Subotički odbor Stranke slobode i pravde (SSP) saopštio je danas da je sramna i šovinistička izjava reditelja Dragoslava Bokana, izrečena na televiziji Pink, u kojoj je, kako je navedeno, potpredsednici te stranke, Mariniki Tepić prebrojao krvna zrnca, omalovažavajući je zbog toga što su joj roditelji Rumuni i što je studirala rumunski jezik i književnost, označivši je kao državnog neprijatelja broj jedan nekoliko dana nakon što je Tepićka stala na čelo liste ujedinjene opozicije.

“Najoštrije osuđujući govor mržnje i uvrede upućene Mariniki Tepić, smatramo da je ovim činom Srbija vraćena u najcrnje doba devedesetih godina kada su isti političari, koji i danas predstavljaju vlast, zbog uskopartijskih, dnevnopolitičkih i ličnih materijalnih interesa koristili identičnu retoriku.

ŠTA JE DRAGOSLAV BOKAN REKAO NA RAČUN MARINIKE TEPIĆ ODGLEDAJTE OVDE.

Takva retorika je, podsećamo, tada oterala na desetine hiljada pripadnika nacionalnih manjina. Subotica, koja je čuvena po svojoj multietničnosti, pretrpela je najveće gubitke mlađe populacije. Po svemu sudeći,ta nesrećna i mračna vremena su se dve decenije od pada Miloševićevog režima vratila u Srbiju i prete da izazovu nove podele i to one najgore vrste – na nacionalnoj osnovi.

Ne zaboravimo da je predsednik Srpske napedne stranke Aleksandar Vučić već podelio srpski narod na one koji ga podržavaju i one koje smatra unutrašnjim neprijateljima i stranim plaćenicima, samo zato što praktikuju pravo na slobodu mišljenja i govora.

U Vučićevoj Srbiji, od koje je napravio svoju ličnu prćiju, takva prava ne postoje i drugačiji ton neće biti tolerisan dokle god on bude na vlasti.

KAKO JE DRAGOSLAV BOKAN OBRAZLOŽIO SVOJU IZJAVU O MARINIKI TEPIĆ ODGLEDAJTE OVDE.

Dokaz da je to istina vidimo i u tome što niko od čelnika gradske vlasti – pre svih gospodin Balint Pastor, predsednik Skupštine grada i visoki funkcioner značajne manjinske partije, nije osudio govor mržnje prema pripadnici jedne manjinske zajednice u Srbiji. Da li treba da sačekamo da se takav govor mržnje uputi pripadnicima ostalih nacionalnih manjina, pa da gospodin Pastor odreaguje onako kako bi to trebalo s obzirom na političku funkciju koju obavlja?

Podsećamo gospodina Pastora da je širenje nacionalne mržnje kažnjivo zakonom”, navedeno je u saopštenju subotičkog SSP-a.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Promenljivo oblačno

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 3 do 14 stepeni Celzijusa. Osobama sa srčanim obolјenjima i astmatičarima

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.