blank

Subotički SSP: Suficit licemerja i dvostrukih aršina gradske vlasti

blank

“Možete li zamisliti da bi jedan švedski grad izdao poslovni prostor fondaciji koja veliča ubicu Ulofa Palmea? Ili italijanski grad koji dopušta veličanje ubice Alda Mora? Pa naravno da takav slučaj ne može da se desi u normalnom demokratskom društvu, a čak i da se desi, pala bi ne samo gradska vlast nego cela vlada!”, poručuju iz subotičkog SSP-a

Subotički odbor Stranke slobode i pravde saopštio je da se Srbija nalazi među pet zemalja koje, kako je navedeno, najbrže klize u autokratiju, prema podacima “Fridom hausa”, te da više od dve godine nije otvoreno ni jedno poglavlje u pregovorima o članstvu sa Evropskom unijom.

“U takvoj Srbiji i njegovom najevropskijem gradu Subotici, gradski čelnici su 1. septembra na svečanoj sednici, bez ikakvih zaštitnih mera, proslavili Dan grada, a isto jutro naši školarci su sa maskama krenuli da prvi školski dan proslave sa svojim školskim drugarima.
Da dvostruki aršini nisu njeni nehotični potezi, gradska vlast je potvrdila i time što je pre svega nekoliko meseci otkrila spomenik velikanu dr Karolju Birou, jednom od najboljih gradonačelnika koje je Subotica ikad imala, a sada ta ista vlast samo par metara od njegovog spomenika potpisuje zahtev i izdaje gradski poslovni prostor Kapetanu Draganu, koji veliča ubicu prvog demokratski izabranog premijera Srbije, Zorana Đinđića.

Možete li zamisliti da bi jedan švedski grad izdao poslovni prostor fondaciji koja veliča ubicu Ulofa Palmea? Ili italijanski grad koji dopušta veličanje ubice Alda Mora? Pa naravno da takav slučaj ne može da se desi u normalnom demokratskom društvu, a čak i da se desi, pala bi ne samo gradska vlast nego cela vlada!

Ista vlast koja je 1. septembra slavila Dan grada, pre samo mesec dana zabranila je turneju Salašarskog pozorišta “Tonjosinhaz” (“Tanyaszínház”) uz obrazloženje da predstava ima prost i neprimeren rečnik, a sa druge strane subotički predstavnik iste te vlasti u REM-u, Aleksandar Vitković, krajem prošle godine je glasao protiv predloga da se emitovanje rijaliti programa vremenski ograniči na emitovanje samo posle 23 časa.

Gospodo na vlasti, to su ti programi gde se uživo preti ubistvom, to su ti programi koji su prepuni pornografije i svake vrste nasilja – fizičke i verbalne. Gospodo iz Saveza vojvođanskih Mađara, po vama to mogu da gledaju deca od ujutru do uveče ali jednu izvrsnu pozorišnu predstavu ne mogu ni odrasli!

Ista ta vlast koja je raskošno proslavila Dan grada i čija je parola na poslednjim nedemokratskim izborima bila “Aleksandar Vučić – za našu decu”, zabranjuje deci korišćenje besplatnih udžbenika u školama, a direktorima škola koji i pomisle da prihvate korišćenje istih, preti! U vrtiću “Poletarac” tehnički direktor ustanove preti svima koji pokušavaju da zaštite svoju decu jer on interes privatne gađavinske firme stavlja ispred bezbednosti subotičke dece!

Zbog duplih aršina gde građani Subotice nisu isti za ovu nedemokratsku vlast, Gradski odbor Stranke slobode i pravde poručuje gospodi na vlasti: slavite pompezno dok još možete, jer približava se vreme kada ćete odgovarati pred nezavisnim institucijama Republike Srbije”, navedeno je u saopštenju subotičkog SSP-a.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Promenljivo oblačno

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 3 do 14 stepeni Celzijusa. Osobama sa srčanim obolјenjima i astmatičarima

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.