blank

Svetosavska priredba u Gimnaziji “Svetozar Marković” (VIDEO)

YouTube video

Školska slava “Sveti Sava” tradicionalno se obeležava 27. januara u svim školama u Srbiji. Svetosavsku priredbu priredili su učenici gimnazije “Svetozar Marković”.

Svečanosti su prisustvovali profesori, roditelji, i učenici gimnazije koji su uzeli učešće na raznim takmičenjima, a koji su ovom prilikom i nagrađeni prigodnim nagradama na školskoj slavi.

Krištof Nemet, Miloš Pajić i Jovan Jovičićm prošlogodišnji su maturanti, dok su Armin Dobo, Danilo Dulić, Olga Jevtić, Filip Kulić, Vanja Romić, Mateja Borojević, Maja Milović, Matija Rađenović, Bogdan Petrović, Aleksandar Rašković, Ognjen Tešić i Dario Vajda učenici drugog, trećeg i četvrtog razreda gimnazije.

Nevena Maravić je, ispred svojih nagrađenih kolega, i sama nagrađena, a objasnila je da je priznanje koje je dobila za svoj uspeh svakako motivacija za dalji rad i poručila svojoj generaciji kako je čitanje u vreme tehnologija imperativ.

Više od dve decenije kako se proslavlja “Sveti Sava” u Gimnaziji, i svake godine se osmišlja, od strane profesora i učenika, prigodan program. Dušan Pavlović, direktor ove obrazovne ustanove, ističe značaj same manifestacije, ali se ujedno i osvrće na važna pitanja koja se tiču budućih i sadašnjih učenika.

Od 6. do 10. februara Gimnazija otvara svoja vrata za sve osmake kojima predstavlja mogućnosti koje pruža.

Direktor ističe i novi IT smer koji će biti otvoren za đake na mađarskom jeziku. Od ove godine, sadašnji učenici trećih razreda oprobaće se u ispitima za Nacionalnu maturu, a Pavlović dodaje za kraj da su vrata subotičke Gimnazije otvorena za svakog budućeg srednjoškolca koji, kraju svog gimnazijaskog školovanja, hoće da peva Gaudeamus igitur.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Malo i umereno oblačno

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 2 do 15 stepeni Celzijusa. U toku pre podneva očekivane su

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.