blank

„Tri sestre” premijerno na sceni „Jadran”

blank

Narodno pozorište Subotica najavilo je da će Drama na mađarskom jeziku u petak na sceni „Jadran” premijerno izvesti „Tri sestre”, u režiji Abe Šebešćena. Kako su naveli, rumunskom reditelju je ovo treća režija u subotičkom Narodnom pozorištu, a predstava u četiri čina biće prva premijera u novoj pozorišnoj sezoni.

Kako su naveli, drama „Tri sestre” Antona Pavloviča Čehova je priča o Olgi, Maši i Irini, nesrećnim sestrama i njihovim haotičnim životima, prožeta patnjom koja lebdi u vazduhu, ali da se, uprkos tome što je reč o drami o izgubljenoj lepoti, u njoj nazire i optimizam.

 

blank

„Delo koje nema ni tragični sukob, niti tragične aktere, dočarava iščekivanje dinamičnog i smislenog života. U drami ’Tri sestre’ predstavljeni su tipični Čehovljevi likovi koje objedinjuje bezvoljnost, naizgled promašen život, nesposobnost za ostvarivanje ideala, ali svi likovi imaju veoma bogat unutrašnji svet, što ih čini izuzetno zanimljivim”, naveli su.

Igraju Ervin Palfi, Žofia Mađar, Žuža Kalmar, Čila Pamer, Dina Dedović Tomić, Atila Barat, Zoltan Mezei, Andor Kovač Nemeš, Tamaš Hajdu, Arpad Černik, Akoš Njari, Zoltan Rokuš, Monika Pešic i Nandor Silađi.

„Tri sestre” će premijerno biti izvedene u petak u 19 časova i 30 minuta na sceni „Jadran”.

Foto: Fejsbuk

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.