blank

Turijska “Kobasicijada” 37. put u Subotici (FOTO+VIDEO)

YouTube video

Željko Popić, predsednik udruženja “Turijska kobasica” danas je prilikom promocije 39. Kobasicijade u Subotici istakao kako i najugroženiji Subotičani treba da uživaju u ovom delikatesu, pa su uz promociju svojih proizvoda i najavu Turijske kobasicijade, donirali 50 kg turijskih kobasica Narodnoj kuhinji.

Svake godine gradski trg miriše na pečenu kobasicu ali ovoga puta miris je izostao. Naime, da se ne može sve predvideti, dokaz je i tehnički problem koji su gosti imali na putu ka Subotici. Pokvarilo se vozilo sa roštiljem, pa nije bilo pečene kobasice. Red ispred prodajnog štanda, od ranog jutra, govorio je da su turijske kobasice jedno od omiljenih delikatesnih prerađevina i da već u rano popodne nije bilo više šta ni da se proda. Cena kilograma kobasice bila je 600, dok je prosušena bila malo skuplja, 900 dinara.

blank
Foto: Subotičke.rs

– Ove sveže kobasice iskoristićemo za pripremu obroka za korisnike Narodne kuhinje i Prihvatilišta za beskućnike. Grad je tekuće godine za funkcionisanje Narodne kuhinje izdvojio 36,7 miliona dinara što je dovoljno, ali naravno da je svaka donacija dobrodošla, jer mi kroz svaku donaciju možemo da obogatimo jela – istakao je Miodrag Varo, stručni saradnik Crvenog krsta u Subotici.

Svoj karavan kobasica, turijski predstavnici nastavljaju sledećeg vikenda u Novom Sadu. Ko je ostao uskraćen za ukus i miris kobasice, može da nadoknaditi u Turiji kada se po 39. put održava Kobasicijada, od 24.do 26. februara.

no images were found

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Lider dočekuje Žednik

Fudbaleri Lokomotive u nedelju 28. aprila dočekuju ekipu Žednika. Meč 18. kola Gradske lige igra se na pomoćnom terenu Gradskog stadiona od 17 časova. Pročitaj

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.