blank

U junu „zatvaranje” Subotice

Preostalo nam je još mesec dana do „zatvaranja” Subotice.

blank
Foto: Subotičke.rs

Najfrekventnije raskrsnice koje grad dele na četiri dela, deo oko „Lidla” i hotela „Patria” zatvoriće se u junu mesecu, a ono što sve Subotičane najviše interesuje je koliko će sve to trajati.

Toplovodna instalacija mora biti završena do oktobra, sa novom grejnom sezonom, a da li će se i završti, pratićemo svi.

Trasa za alternativne pravce kojim će se kretati vozila i pešaci još nije odlučena, ali ni nema mnogo vremena za odlučivanje i manevrisanje. Početak izgradnje brze pruge, kao i kružnog toka na kraju ulice Jovan Mikić dodatno komplikuje stvar, a Subotičani iz tog dela grada se pitaju kakvim će se morati trikovima služiti da eventualno pređu sve prepreke da bi stigli do centra grada?

Rušenje željezničke pruge je uveliko započeto, svakodnevno može da se prati napredak radova, izmeštaju se pragovi i šine, ruši se zid koji je decenijama opasavao željeznicu, a koji je ujedno bio, poslednjih nekoliko godina i granica, mesto gde su se okupljali migranti na tom putu.

Takođe se nagađa da li će i gde biti pasarela koja preseca prugu, ali to je samo još jedno pitanje na koje za sad odgovora nema, bar za građane. Jedino za šta se zna da će „zatvaranje” biti u junu.

Problem koji svakako prati sve radove je i kanalizaciona mreža, koja se na ovom delu, kad su obilne kiše, pretvara u rečni tok.

Da li će se i kako odvijati saobraćaj do centra grada, Palića ili praktično u svim pravcima, jer je raskrsnica kod „Patria” hotela ta koja povezuje sve delove grada, ostaje da se vidi i čeka se odgovor nadležnih.

Nisu samo vozila i pešaci ugorženi, već i autobusi koji saobraćaju tim trasama, i svi poslovno-stambeni objekti kojih na toj strani ima mnogo.

Gužve koje su svake godine sve veće, i gde se na semaforima i nekoliko puta čeka zeleno svetlo, pretvoriće se u kolaps, a samo je pitanje sttrpljenja u ovom nestrpljivom svetu, kako će se to i prevazići.

Sudeći po najavama, kad sve jednom bude gotovo, za Novi Sade i Beograd ići ćemo u dahu.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Žreb za polufinale Kup-a

U prostorijama Fudbalskog saveza Srbije, na Terazijama, održan je žreb parova polufinala Kupa Srbije za fudbalerke. Parove je izvlačila, uz asistenciju Momčila Marića, komesara za

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.