blank

U „Nepkeru” održan 84. „Susret kolekcionara i sajam antikviteta” (VIDEO)

YouTube video

Jedni zadubljeni u predmete, novčiće, novčanice, sablje, bajonete, markice, automobile, drugi zaintersovani za razglednice, slike, nakit, rimske novčiće i sitne predmete, svi na istom mestu, u Nepkeru, u Subotici.

Gužva oko izloženih predmeta, graja i gurkanje, mnoštvo ljudi koji prolaze, izlaze, ulaze, atmosfera kao na licitacijama. Nečije oštro oko procenjuje predmete, neko ne zna vrednost istih.

Ovako može da se opiše, ukratko, dešavanje na 84. Susretu kolekcionara, u organizaciji Društva kolekcionara Subotice. Silvester Gerlović, ljubazni domaćin, svakoga je dočekao i popričao, već po potrebi šta je kome trebalo.

blank
Foto: Subotičke.rs

Tihomir Tikvicki, odavno je prepoznao vrednost starih stvari. Na ovim prostorima paorska kola poslednjih nekoliko decenija, ponovo krase dvorišta, etno salaše I muzeje, i njegov izložbeni sto mami posetioce svojim raznolikim automobilskim maketama, mačevima, bajonetima, noževima i zvonima.

Pored sitnica koje ne mogu ni da se prebroje, niti uoče sve, Tihomirova strast sakupljanja može se videte u njegovoj kući. Od seljačkih kola, poljoprivrednog i zanatskog alata, livenih peći, instrumenata, staklenih stvari, strašću kojom pristupa sakupljanju, zaslužio je orden, kojih takođe ima u velikom broju sam kaže da ne zna koliko ukupno ima predmeta.

blank
Foto: Subotičke.rs

Vrednost svakog od njih je za nekoga neprocenjiva, dok je nekome bezvredna, za Tihomira Tikvickog, izvor uživanja u sakupljanju, ali i prodaji. Sa njim se možete dogovoriti sve, I ako vidi da vam je do nečega stalo, razmotriće svaku fer ponudu.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.