blank

U ponedeljak presuda optuženom za obljubu ćerke

blank

Podrška oštećenoj devojčici: advokat Maja Atanasković i Igor Jurić

“Da bi zadovoljio svoje seksualne nagone, okrivljeni je zloupotrebio najsvetiji odnos poverenja koji postoji između dva ljudska bića, odnos izmedju roditelja i deteta”, istakla je advokat Maja Atanasković

Igor Jurić iz Centra za nestalu i zlostavljanu decu saopštio je da je u Višem sudu u Subotici okončan prvosteni postupak protiv M. D, optuženom da je tokom prošle godine, u više navrata, obljubio svoju tada dvanaestogodišnju ćerku.

Okrivljeni je višestruki povratnik, osuđivan i za dela sa elementima nasilja. Pored ostalog, pravosnažno je bio osuđen zbog ubistva i nanošenja teških telesnih povreda.

Izricanje presude u ovom slučaju najavljeno je za ponedeljak.

Advokat Maja Atanasković ovim povodom je izjavila da je u završnoj reči istakla da se samo maksimalnom propisanom kaznom za krivično delo obljube i zloupotrebu položaja u konkretnom slučaju, može ostvariti svrha izricanja krivičnih sankcija, odnosno generalna i specijalna prevencija.

– Oštećeno dete je do detalja, u više navrata, opisalo kako ju je otac obljubio, nevino ponavljajući reči: “Tata mi je uradio to i to”, a okrivljeni je, da bi zadovoljio svoje seksualne nagone, zloupotrebio najsvetiji odnos poverenja koji postoji između dva ljudska bića, odnos izmedju roditelja i deteta.

Ako je to uradio svim detetu, sta bi uradio našoj deci? Cilj izricanja sankcija nije samo kazna, nego i prevencija, a ona može da bude ostvarena samo izricanjem maksimalno propisane kazne za ovo krivično delo – rekla je Maja Atanasković.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Promenljivo oblačno

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 3 do 14 stepeni Celzijusa. Osobama sa srčanim obolјenjima i astmatičarima

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.