blank

U Subotici sutra dve akcije pošumljavanja

blank

Udruženje građana „Zelena oaza Subotica“ u saradnji sa organizacijom „ITSubotica2030″ sutra organizuje akciju podizanja drvoreda na Segedinskom putu, dok će se inicijativa građana „Zaštitimo šume Subotice“ okupiti kod jezera na Tresetištu, nakon čega će sa predstavnicima Javnog preduzeća „Vojvodinašume” posaditi sadnice crnog bora.

Na Tresetištu je okupljanje zakazano u 9 časova, a tokom dana će biti posađeno 5.000 sadnica. U saopštenju je navedeno da će nadležni obezbediti potrebnu mehanizaciju za pripremu terena i iskopavanje rupa za sadnice.

Sutrašnjom akcijom na Segedinskom putu, kao i onom na Beogradskom putu 27. novembra, predviđena je sadnja oko 2.800 sadnica, na približno sedam kilometara puta, sa obe strane. Sutra je okupljanje učesnika zakazano od 9 časova i 30 minuta do 10 časova na parkingu kod Rodića, na početku deonice na Segedinskom putu. Organizatori su napomenuli da učesnici na akciju treba da ponesu alat za rad, odnosno ašov i lopatu.

blank

Organizatori su istakli da je cilj akcije ne samo unapređenje pejzaža već i poboljšanje kvaliteta vazduha u gradu, sprečavanje erozije zemljišta i izgradnja vetrozaštitnog pojasa…

Organizaciju „ITSubotica2030″ su ove godine osnovale kompanije „Infostud grupa“, „Auksaliti“, „Studio Prezent“, „ICB Tek“, „Konkord Soft“, „Infora“, te Visoka tehnička škola i Ekonomski fakultet, kako bi Subotica postala prepoznatljiv IT centar sa živom privrednom i kongresnom scenom, ali i da pomogne u razvoju društvenih i ekoloških aktivnosti u gradu koje će učiniti Suboticu idealnim mestom za život, studiranje i rad.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.