blank

U toku su pripreme pred početak gradnje pruge od Novog Sada do Subotice

blank

Izgradnja brze pruge od Beograda do Novog Sada ulazi u završnu fazu, kako bi do kraja godine posao bio završen, a uporedo sa tim teku pripreme za početak radova između Novog Sada i Subotice, saopštavaju iz preduzeća Infrastruktura železnice Srbije.

Rukovodstvo i stručne službe Infrastrukture železnice Srbije i predstavnici konzorcijuma kineskih kompanija „China Railway International‟ i „China Communications Construction Company‟ razgovarali su o pripremnim aktivnostima koje je potrebno obaviti pre početka radova, kao i o početku radova u Novom Sadu, zatim o smeštanju materijala za rekonstrukciju pruge, kao i o uređenju železničke stanice Novi Sad.

Takođe, domaćini i kineski partneri obišli su u stanici i prostoriju u kojoj će se nalaziti budući telekomandni centar.

Sa kineskim partnerima razgovarano je o mogućnostima formiranja kampa za osoblje koje će biti angažovano na izgradnji brze pruge.

Pruga Novi Sad-Subotica, u dužini od 108 kilometara, treća je deonica kroz Srbiju, u okviru međunarodnog projekta izgradnje pruge za velike brzine Beograd-Budimpešta.

Vrednost ugovora je oko 1,16 milijardi dolara, a rok za izvođenje radova je trideset i tri meseca od njihovog početka. Izvođač radova je kineski konzorcijum „China Railway International‟ i „China Communications Construction Company‟, a ugovor o finansiranju potpisan je sa kineskom „Eksim‟ bankom.

Projekat izgradnje pruge za velike brzine između Novog Sada i Subotice, obuhvata trasu dvokolosečne pruge i stanice sa objektima na pruzi, rekonstrukciju i modernizaciju železničkih čvorova Novi Sad, Vrbas i Subotica, denivelaciju ukrštanja pruge i puta, kao i ugradnju nove elektrotehničke infrastrukture za velike brzine.

Posdetimo, nedavo je Infrastruktura Železnice Srbije raspisala tender za nabavku usluge tehničke kontrole projekta za građevinsku dozvolu za projekat modernizacije i rekonstrukcije mađarsko-srpske železničke pruge, deonica Novi Sad-Subotica. Takođe, raspisan je i tender za geodetske radove na pruzi Novi Sad-Subotica.

eKapija

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Pretežno sunčano

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 3 do 14 stepeni Celzijusa. Biometeorološke prilike mogu prouzrokovati tegobe kod

Detaljnije »
blank

SUBAK savladao Kikinđane

Subotička basket akademija SUBAK savladala je kao domaćin u okviru 6. kola plej-ofa Druge muške regionalne lige ekipu Velike Kikinde rezultatom 78:58 (12:9, 14:16, 29:20,

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.