blank

Učesnici protesta i novinari dobijaju prekršajne kazne od po 5.000 dinara

blank

Učesnicima protesta kod hotela “Patrija”, održanog 4. decembra ove godine, danas su na kućne adrese počele da stižu prekršajne kazne u iznosu od po 5.000 dinara.

Među kažnjenima je i urednik našeg portala, Branko M. Žujović, koji nije bio učesnik protesta, ali je sa njega izveštavao.

– U jedno sam sasvim siguran, a to je da kaznu zbog toga što sam izveštavao sa protesta neću platiti. Radije ću otići u zatvor ili prenositi direktno rad izvršitelja – izjavio je Žujović. – Imponuje tolika ažurnost našeg bezbednosnog sistema, ali kako to da huligane koji su pre godinu i po demolirali moj automobil, na primer, nikada nisu pronašli, uprkos nebrojenim tragovima koje su ovi ostavili za sobom, a novinare, koji samo rade svoj posao, pronađu za tili čas? Drastične slučajeve, kao što je nestanak snimaka prilikom ubistava, onih sa auto-puta ili iz ovdašnjeg Zoološkog vrta, da ne pominjem. O ovom slučaju obavestio sam Udruženje novinara Srbije koje će se oglasiti ovim povodom i izvestiti Međunarodnu federaciju novinara.

U prekršajnim nalozima, koji su poštom dostavljeni učesnicima protesta i novinarima, navedeno je da su kažnjeni zbog toga što su se 4. decembra ove godine, u 14 časova, kretali kolovozom u zoni raskrsnice Trga Lazara Nešića i ulica Maksima Gorkog i Đure Đakovića, te Senćanskog puta.

–Istini za volju, u neurednom nalogu, odštampanom ćirilicom, rukom je latnicom napisano “ULICA TRG LAZARA NEŠIĆA”, sve velikim slovima, ali to otpisujem u rok policijske službe. Ni policajcu koji je to morao da piše novinaru, na ovaj ili onaj način, sigurno nije lako. Pozdravljam prisustvo policije na svim skupovima – dodao je urednik našeg sajta.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Promenljivo oblačno

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 3 do 14 stepeni Celzijusa. Osobama sa srčanim obolјenjima i astmatičarima

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.