blank

Udruženje Zelena oaza Subotica zasadila 1.600 metara drvoreda (FOTO+VIDEO)

YouTube video

Udruženje „Zelena oaza Subotica” danas je organizovala još jednu akciju podizanja drvoreda na teritoriji opštine našeg grada. Volonteri, članovi organizacija, ali najvećim delom zaposleni u kompanijama koje su ujedno i donatori ove akcije, danas su zasadili 1.600 metara drvoreda.

Mihajlo Ždrnja, osnivač udruženja, istakao je da su danas zasadili vrstu „Celtis australis”, koja se pokazala jako zahvalno i otporno.

„Više od dve godine se trudimo da pošumljavamo i podižemo vetrozaštitni pojas u Subotici. Današnja polazna tačka bila je od „Radine kafane”, pa ka Starom Žedniku u dužini od 800 metara u jednom smeru i 800 metara u suprotnom smeru”, rekao je Ždrnja.

blank

„Sledeću akciju planiramo čim dođe toplije vreme, odnosno kraj februara – početak marta. Tada je u planu da od ove tačke idemo ka kružnom toku, odnosno da spojimo drvored koji smo zasadili proletos”, zaključio je osnivač udruženja Zelena Oaza Subotica.

Više pogledajte u našem video-prilogu.

no images were found

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

One response to “Udruženje Zelena oaza Subotica zasadila 1.600 metara drvoreda (FOTO+VIDEO)”

  1. Prelepa akcija suboticana posebno sto su bila prisutna i deca da vide kako treba sadiri i posumljavati ovaj teren. Nadam se da ce redovno zalivati ovo drvece dok ne naraste dovoljno da samo sebi obezbedi vlagu. Imam dovoljno godina da se secam koliko je bilo sume oko tresetista pa i prema Palicu. Znala sam svaku stazu sad ne daj boze da krenem tuda (sve je celavo osim nekih topola) izgubila bih se. Borovi, hrastovi, bagrem sve je to redom poseceno. Ovo malo sume letos popalili.Van Subotice je sad stvarno pustara. Nadam se da ce mladi narastaji polako obnoviti sumu kakva je nekad bila il bar pola od toga

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Pretežno sunčano

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 3 do 14 stepeni Celzijusa. Biometeorološke prilike mogu prouzrokovati tegobe kod

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.