blank

Uhapšene četiri osobe zbog pranja novca i utaje poreza

blank

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, su u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije, uhapsili četiri osobe zbog sumnje da su izvršili krivična dela pranje novca i poreska utaja.

Policija je uhapsila A. K. (1973), odgovorno lice firme koja se bavi prodajom aparata za zavarivanje u Subotici. Ona se tereti da je izvršila krivična dela poreska utaja i pranje novca, kao i D. K. (1971), M. Đ. (1983) i D. Đ. (1973), koji se sumnjiče da su izvršili krivično delo pranje novca u saizvršilaštvu.

Sumnja se da je A. K. u periodu od 2016. do 2019. godine davala lažne podatke i podnosila poreske prijave van zakonskih rokova kako bi izbegla plaćanje poreskih obaveza.

Kako su naveli iz MUP-a, ona je u istom periodu navodno izvršila više neosnovanih prenosa novca sa poslovnog računa firme na svoj račun, kao i na lične račune D. K, M. Đ. i D. Đ, koji su taj novac podizali i vraćali A. K. Sačinjavala je i lažne bankarske izvode i dostavljala ih knjigovodstvu firme, čime je evidentiran netačan promet novca na poslovnom računu.

Pretpostavlja se da je ovim radnjama osumnjičena pribavila protivpravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od 104.464.637 dinara.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.