blank

Uklanjanje rastinja na delu srpsko-mađarske granice

blank

Izvršni direktor za šumarstvo, ekologiju i razvoj Javnog preduzeća „Vojvodinašume” Marko Marinković saopštio je za Subotičke.rs da je Pokrajinski zavod za zaštitu prirode uputio Vojvodinašumama saglasnost da ukloni rastinje na delu srpsko-mađarske granice.

Osim pomenutog javnog preduzeća, to će činiti i Šumsko gazdinstvo „Sombor”, na delu površine kojom gazduje i upravlja preduzeće, dok će na ostalim to raditi ostali nadležni organi i korisnici prostora. Kako je naveo, navedene aktivnosti sprovodiće i Javno preduzeće „Palić – Ludaš”.

„Navedeno obaveštenje se odnosi na aktivnosti uklanjanja rastinja na delu srpsko-mađarske granice, radi vidljivosti granične linije u širini od 100 m, a od Zavoda je pribavljena saglasnost na sprovođenje mera i radova, sve u cilju bezbednosti ljudskih života i sprečavanja svih nezakonitih radnji na predmetnom području”, poručio je Marinković.

Kako je naveo, s obzirom na to da je Pokrajinski zavod za zaštitu prirode u predmetnom dopisu iskazao saglasnost da nadležni organi i korisnici prostora, uz nadzor Upravljača, sprovedu neophodno formiranje bezbednosnog graničnog pojasa, dok traju okolnosti koje ugrožavaju ljudske živote, JP „Vojvodinašume” je pristupilo sprovođenju radova na prostoru kojim gazduje i upravlja na način da vrši mehanizovano uklanjanje obrasta-mulčiranjem.

Foto: Piksabej

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

One response to “Uklanjanje rastinja na delu srpsko-mađarske granice”

  1. sad se sece i to malo sume koje migranti nisu zapalili.koliko je letos sume izgorelo jos i 2 ha naseg vocnjaka. Najjednostavnije bi bilo zastititi nasu juznu granicu odakle kuljaju ljudi zbog kojih se ovo radi.Nocu na granici hajdukovo palic setaju u kolonama i dalje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.