blank

Usvojeni programi poslovanja javnih preduzeća za 2021. godinu

blank

Na današnjem zasedanju gradske skupštine usvojeni su programi poslovanja u 2021. godini za dvanaest javnih preduzeća i dva društva sa ograničenom odgovornošću. Programi poslovanja usvojeni su za JKP „Čistoća i zelenilo“, JKP „Dimničar“, JKP „Parking“, JKP „Pogrebno“, JKP „Stadion“, JKP „Suboticagas“, JKP „Subotička toplana“, JKP „Subotičke pijace“, JP „Subotica-trans“, „Javno preduzeće za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje“ Subotica, JKP „Vodovod i kanalizacija“, JP „Palić-Ludaš“, DOO „Park Palić“ i Društvo sa ograničenom odgovornošću za upravljanje čvrstim komunalnim otpadom „Regionalna deponija“.

Gradonačelnik Stevan Bakić je tim povodom izjavio da su sva javna i javno-komunalna preduzeća i pored otežanih okolnosti usled pandemije virusa korona uspela da sačuvaju sva radna mesta, te da je samo Subotica-trans projektovao gubitak, jer je još uvek smanjeno kretanje zaposlenih, penzionera, studenata i đaka, ali i zbog velikog broja otkazanih turističkih aranžmana. On je naveo i da se nada da će granice uskoro biti otvorene kako bi ovo preduzeće moglo da nastavi nesmetano da radi.

Odbornici su doneli odluke o donošenju plana generalne regulacije za delove zona Mali Radanovac i Radanovac, naselje Mišićevo i izmeni plana detaljne regulacije za deo obalnog pojasa Palićkog jezera.

Odlučeno je o kategorizaciji opštinskih puteva i ulica, a donet je i Program korišćenja sredstava Budžetskog fonda za zaštitu životne sredine Grada Subotice za 2021. godinu. Predloženim programom najveći deo sredstava namenjen je aktivnostima upravljanja zaštitom životne sredine (33,46 miliona dinara), praćenju kvaliteta elemenata životne sredine – monitoringu (8,3 miliona dinara), zaštiti prirode (11,3 miliona dinara), upravljanju ostalim vrstama otpada (1,5 miliona dinara) i za projekat sufinansiranja troškova funkcionisanja Regionalne deponije (91,27 miliona dinara).

Odbornici su usvojili odluku o obustavljanju postupka uspostavljanja privatno-javnog partnerstva Apoteke Subotica.

Usvojena su i rešenja o davanju saglasnosti na Treću izmenu Programa poslovanja Fondacije za pomoć pri lečenju teško obolele dece i omladine sa finansijskim pokazateljima za 2020. godinu, Zaključak o prihvatanju izveštaja o poslovanju Fondacije za pomoć pri lečenju teško obolele dece i omladine sa finansijskim pokazateljima za 2020. godinu i Rešenje o davanju saglasnosti na Program poslovanja Fondacije za pomoć pri lečenju teško obolele dece i omladine sa finansijskim pokazateljima za 2021. godinu.

Na današnjoj sednici donet je i Pravilnik o izmenama i dopunama Pravilnika o načinu i postupku raspodele sredstava za finansiranje programa i projekata udruženja građana u oblasti zaštite životne sredine iz budžeta Grada Subotice, a usvojeno je i Rešenje o izmenama Rešenja o obrazovanju Komisije za koordinaciju inspekcijskog nadzora nad poslovima iz izvorne nadležnosti Grada Subotice.

Zaključeno je da Gordana Guberinić više nije direktor Art bioskopa „Aleksandar Lifka“, te da je Aleksandar Toković imenovan za vršioca dužnosti direktora ove ustanove.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Lider dočekuje Žednik

Fudbaleri Lokomotive u nedelju 28. aprila dočekuju ekipu Žednika. Meč 18. kola Gradske lige igra se na pomoćnom terenu Gradskog stadiona od 17 časova. Pročitaj

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.