blank

Utisci sa međunarodnog oldtajmer relija Subotica – Sarajevo

blank

Međunarodni oldtajmer klub “Subotica” podsetio je javnost da je krajem januara organizovao Zimski oldtajmer reli “Subotica – Sarajevo 2022”. Reli je održan od 21. do 23. januara, istovremeno sa najprestižnijim relijem u svetu oldtajmera u Monte Karlu.

Na reliju je učestvovalo četrnaest vozila: “zastava 101”, “zastava 750” (fića), “citroen gs”, “citroen visa”, “zastava 128”, “reno 4”, “golf 1”, “kabrio jugo 45”, “mazda 323f” i “zastava 1.300” (tristać).

Vlasnici, ljubitelji starovremenskih vozila, željni avanture i evociranja uspomena na sve ono što su njihovi automobili predstavljali, bili su iz Subotice, Bečeja, Beograda i Maribora.

blank

– Krenuli smo iz Subotice put Novog Sada, Fruške gore, Šapca, Zvornika, te smo nakon pređenih 350 kilometara stigli do restorana ’Pogled’ na oko 1000 metara nadmorske visine iznad Han Pijeska, gde smo bili smešteni – rekao je Ljubomir Jancić iz Međunarodnog oldtajmer kluba Subotica, istakavši da su, po dolasku, izložili svoje automobile kod Gradske većnice u centru Sarajeva.

Istakao je da su izložene automobile razgledali brojni prolaznici i posetioci, među kojima su bili i mladenci, koji su se za uspomenu fotografisali kod policijske “zastave 101”. Dočekao ih je domaćin Braco Husić iz Oldtajmer kluba “Sarajevo” koji ih je poveo u obilazak grada.

blank

– Posetili smo Baščaršiju, mesto gde je izvršen atentat na Franca Ferdinanda, kao i druge znamenitosti u centru Sarajeva. Moj suvozač Čaba Tot Bagi i ja susreli smo se sa predstavnicima RFC BiH Mensurom Agovićem i Adnanom Maličbegovićem, sa kojima smo razmenili utiske o samom susretu i planovima za buduće oldtajmer susrete u regionu. Pred povratak nazad napadao je sneg koji je dodatno otežao vožnju do našeg smeštaja – kaže Jancić.

– Moj “reno 4” iz 1978. godine bez problema je savladao put utaban snegom, a pritom je na -10 stepeni Celzijusa padala ledena kiša od koje su se ledile kapljice na šoferšajbni. Nakon duže vožnje stigli smo do smeštaja, gde nam je predsednik Međunarodnog oldtajmer kluba “Subotica” Filip Bjelica dodelio nagrade za učešće – naveo je Jancić.

blank

Istakao je da je noćna temperatura na Romaniji bila -15 stepeni, te da im je jedini problem predstavljalo duže paljenje automobila, dok stakla, brave i vrata nisu bili zaleđeni.

– U ranim jutarnjim časovima, 23. januara, pripremili smo vozila za povratak u Suboticu, u koju smo stigli predveče, puni lepih utisaka, sklopljenih novih poznastava i veoma zadovoljni što je naša avantura protekla bez većih problema – rekao je na kraju Jancić.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Promenljivo oblačno

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 3 do 14 stepeni Celzijusa. Osobama sa srčanim obolјenjima i astmatičarima

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.