blank

Vatrogasci lane intervenisali 21 put na gašenju zapaljenih kontejnera

blank

U odgovoru našoj redakciji, subotička policija navela je da je tokom 2021. godine, na teritoriji Vatrogasno-spasilačkog bataljona Subotica, bilo 26 intervencija na gašenju kontejnera, od čega je na području grada zabeležena 21 intervencija, dok su se ostale dogodile u Bačkoj Topoli.

Požari su bili u 18 metalnih i 9 plastičnih kontejnera.

Od početka ove godine, do 10. februara, prijavljeno je 8 paljevina kontejnera, od čega 7 u Subotici, a 1 u Bačkoj Topoli. Požari su zabeleženi u 2 metalna i 10 plastičnih kontejnera.

Uzrok većine požara je nepropisno odlaganja pepela, dok se na utvrđivanju uzroka ostalih paljevina radi.

U isto vreme, Javno komunalno preduzeće “Čistoća i zelenilo” kupilo je po sto plastičnih i metalnih kontejnera sa plastičnim poklopcima, zapremine 1,1 kubni metar, po ceni od 5.988.000 dinara sa uračunatim PDV-om.

Kontejneri su kupljeni od firme MNG “Plastik-Gogić” Inđija koja je, kako je navedeno, bila najpovoljniji ponuđač na javnoj nabavci male vrednosti (D-15/2020).

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Malo i umereno oblačno

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 2 do 15 stepeni Celzijusa. U toku pre podneva očekivane su

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.