blank

Veslački klub „Palić“ sa Trofeja Beograda doneo više medalja

blank

Veslački klub „Palić” saopštio je da je prošlog vikenda održana Beogradska internacionalna regata 2022. „Trofej Beograda“, koju organizuju Veslački savez Beograda i Veslački savez Srbije. Kako je navedeno, regata je okupila oko tri stotine takmičara iz Bugarske, Slovenije i Srbije, koji su se takmičili u trideset tri discipline u svim kategorijama. Veslački klub „Palić“ učestvovao je sa ekipom od četrnaest sportista.

Kako je navedeno, prvo mesto u disciplini 2x JWB osvojile su kadetkinje Teodora Blagojević i Maša Lekić, kao i Sergej Čipak u diciplini 2x JMB sa kolegom iz VK „Grafičar” Ognjenom Dobrićem. Vivien Bugar je osvojila srebro u disciplini 1x JWA.

blank

Kadetski četverac, devojke u disciplini 4x JWB – Maša Lekić, Teodora Blagojević, Arnold Reka i Ana Bogosavljev bile su na četvrtoj poziciji,  kao i juniorski četverac, momci u disciplini 4x JMA – Filip Mesaroš, Bence Juhas, Mark Gorotva i Balint Fileki. 

Pionirka Boglarka Korhecz je u disciplini 1x GU15 u cilj uveslala na petom mestu. Kadeti Luka Pragai i Arnold Fodor, u disciplini 2x JMA, nisu uspeli da se plasiraju u finale, kao ni kadet Ivan David, u disciplini 1x JMB.

Kako su naveli, pre nego što je počeo Trofej Beograda, održane su kvalifikacione trke za Evropsko juniorsko prvenstvo, koje će se održati 21. i 22. maja u Vareseu, u Italiji. Veslač VK Palić, Sergej Čipak deo je ekipe koji se u kvalifikacijama borio za nastup na prvenstvu, u disciplini četverac skul za juniore (4xJM). Ekipu čine četiri kadeta iz različitih klubova: Ognjen Dobrić, VK Grafičar, Beograd, Lazar Živanović, VK Smederevo, Smederevo, Marko Marić, VK Danubius 1885, Novi Sad, te Sergej Čipak, VK Palić, Subotica

blank

„Od predviđene tri trke, u sve tri trke ova ekipa je pobedila konkurenciju od još tri ekipe u ovoj disciplini, sa najboljim vremenom od 6:16.60 i izborila učešće na Evropskom prvenstvu za Juniore”, zaključeno je u saopštenju.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Malo i umereno oblačno

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 2 do 15 stepeni Celzijusa. U toku pre podneva očekivane su

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.